Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu ce maşină a venit Papa Francisc la Şumuleu Ciuc
WhatsApp
Papa Francisc a ajuns, sâmbătă, la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, locul unde a oficiat o Liturghie Pontificală şi unde, în fiecare an, are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.
captura de ecran TVR

Sanctitatea Sa a venit la Şumuleu Ciuc cu un papamobil de culoare albă, marca Dacia Duster. Papa Francisc a trecut printre sectoarele în care se află pelerinii, iar oamenii l-au salutat cu entuziasm.

(w460)

Suveranul Pontif a fost întâmpinat cu imnul papal şi cu un vechi imn secuiesc. La scurt timp după sosirea Papei Francisc, ploaia s-a oprit la Şumuleu Ciuc.

Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" a precizat că 85.000 de pelerini sunt prezenţi la evenimentele publice de la Şumuleu Ciuc. Conform aceleiaşi surse, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România in ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Papa Francisc va oficia slujba de la un altar în aer liber, ridicat în şaua muntelui Şumuleu, acelaşi de unde se ţine, în fiecare an, liturghia oficiată în cinstea Fecioarei Maria, în Sâmbăta Rusaliilor, cu ocazia marelui pelerinaj catolic.

Citeşte şi: Şumuleu Ciuc. Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

La Şumuleu Ciuc se află şi premierul României, Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulţi miniştri, dar şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, venit într-o vizită privată împreună cu soţia sa.

Sfântul Părinte poartă veşminte liturgice realizate de designerul român de haine bisericeşti Sabău-Trifu Cristina, din Satu Mare.

Pe cazula (veşmântul liturgic - n.r.) Sfântului Părinte, care este unicat, se află Fecioara Maria de la Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi pe spate, logoul acestei vizite papale "Să mergem împreună!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel