Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu ce lideri de stat se mai vede Vladimir Putin, după ce a ieșit de la masa granzilor. Kremlinul anunță două vizite oficiale 
WhatsApp
Războiul din Ucraina l-a scos pe Vladimir Putin de la masa granzilor, astfel că acum este nevoit să se întâlnească cu lideri din țări de lumea a doua. 
Vladimir Putin a votat electronic

 Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord pe 18-19 iunie, a anunţat luni presa de stat de la Phenian, în contextul aprofundării cooperării militare cu Coreea de Nord după summitul pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong-un în septembrie, transmit agenţiile AFP şi Yonhap. Vizita a fost confirmată şi de Kremlin.

Putin va "efectua o vizită de stat" în Coreea de Nord la invitaţia liderului nord-coreean Kim, a precizat agenţia centrală coreeană de presă (KCNA) într-o depeşă conţinând o singură frază.

Putin merge și în Vietnam



"La invitaţia lui Kim Jong-un (...), Vladimir Putin va efectua o vizită de stat amicală în Republica Populară Democrată Coreeană pe 18 şi 19 iunie", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Vizita face parte din turneul preşedintelui rus, care va include şi o vizită în Vietnam, de miercuri până joi.

Supuse unor sancţiuni internaţionale de anvergură, Rusia şi Coreea de Nord şi-au dezvoltat considerabil relaţiile după lansarea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022. Kim Jong-un s-a întâlnit ultima dată cu Putin în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Extremul Orient rus în septembrie 2023. Liderul nord-coreean a lăudat atunci legăturile "puternice de fraţi de arme" care datează din epoca sovietică între Moscova şi Phenian.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în Coreea de Nord, prima datând din anul 2000, când s-a întâlnit acolo cu Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un.

Potrivit statelor occidentale, Coreea de Nord a expediat Rusiei mii de containere cu obuze şi rachete pe care armata rusă le-a utilizat în războiul cu Ucraina, în schimbul acestora Moscova oferind Phenianului asistenţă pentru lansarea de sateliţi spion, acţiuni care conform Occidentului ar presupune încălcarea sancţiunilor ONU contra Coreei de Nord. În luna martie Rusia a blocat prin veto în Consiliul de Securitate al ONU programul de monitorizare a sancţiunilor impuse Coreei de Nord, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel