Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crucea Roșie și-a ales prima femeie în funcția de președinte
WhatsApp

Adunarea, numele sub care este cunoscut organul de conducere al Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a ales-o pe elvețiana Mirjana Spoljaric Egger în funcția de președinte pentru mandatul care va începe din octombrie 2022. Mirjana Spoljaric Egger este prima femeie care deține o poziție de top în CICR, de la formarea acestuia cu 160 de ani în urmă, anunță swissinfo.ch. Spoljaric Egger, fost diplomat elvețian de vârf, a afirmat că se va strădui să „întruchipeze valorile umanitare pe care se întemeiază organizația” pentru a ajuta comunitățile afectate de conflict și violență.

Peter Maurer, actual președinte, după zece ani la conducerea Adunării, și-a depus demisia care va intra în vigoare începând cu septembrie 2022. Maurer a afirmat că succesorul său va aduce organizației „o viziune strategică, o experiență internațională solidă și un background diplomatic larg”.

În prezent, Spoljaric Egger este Secretar General Adjunct și Administrator Adjunct al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și conduce Biroul Regional al PNUD pentru Europa și Comunitatea Statelor Independente. Anterior, cea care urmează să fie președinte al CICR a lucrat ca șef al Diviziei Națiunilor Unite și Organizațiilor Internaționale la Ministerul Afacerilor Externe elvețian.

 

Sursă foto - Facebook American Red Cross

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel