Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crime în serie: 17 români, uciși în chinuri. Culisele unui dosar nemaiîntâlnit
WhatsApp
Trei cetățeni de origine arabă cercetați pentru moartea a nu mai puțin de 17 români, cei mai mulți din judeţul Iaşi au fost trimişi în judecată pentru omor calificat.
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Vorbim despre cazul care a șocat pe toată lumea, în aprilie, când victimele au băut spirt contrafăcut livrat de societățile indivizilor. Procurorii au finalizat ancheta.

Cei trei, un iordanian şi doi irakieni, sunt acuzaţi, pe lângă omor calificat de înşelăciune şi contrafacere de produse.

Iniţial, indivizii au fost arestaţi pentru ucidere din culpă, însă în urma investigaţiilor procurorii au considerat ca aceştia trebuie să răspundă pentru omor calificat. Astfel, dacă vor fi găsiţi vinovați riscă închisoarea pe viaţă.

În total, 57 de persoane, rude ale celor 17 morţi din respectivul dosar, s-au constituit parte civilă în proces.

 

Decesele aveau la bază intoxicaţia cu alcool metilic

 

Cazul a bubuit în primăvară, după ce în comuna Stolniceni - Prajescu din judeţul Iaşi, în decurs de o săptămână, patru săteni au murit. Legiştii aveau să constate că decesele au la bază intoxicaţia cu alcool metilic.

Ulterior, procurorii au descoperit că victimele băuseră ceea ce considerau că este alcool sanitar, dar de fapt era un spirt contrafăcut. Vă reamintesc, substanţa era pregătită într-un spaţiu improvizat din judeţul Ilfov de către cei trei arabi.

Indivizii foloseau, potrivit anchetatorilor, 70% alcool metilic şi completau cu apă. Pentru a imita culoarea spirtului, foloseau vopsea pentru ouă, relatează Știrile PRO TV.

Bărbații se află acum în arest preventiv și așteaptă să afle când are loc primul termen în proces.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel