Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Crezi că românii sunt țigani, nu?” Presa din Franța, despre momentele dramatice trăite de CFR Cluj la Berna
WhatsApp
CFR Cluj a părăsit Europa League la capătul unei partide dramatice la Berna, pierdute „la mustață”, scor 1-2, în urma unei decizii extrem de controversate a arbitrului francez Benoit Bastien (37 de ani).

Imediat după fluierul final, jucătorii ardeleni, în frunte cu Camora și Bălgrădean, au acuzat vehement prestația ”centralului” născut la Epinal.

Presa din Franța a dezbătut pe larg momentul tensionat de pe Stade de Suisse Wankdorf. „Echipa din România s-a întrebat dacă nu cumva a fost victima discriminării”, a scris RMC Sports, potrivit digisport.ro.

„CFR Cluj a crezut că a rezolvat meciul, deschizând scorul în minutul 84, prin croatul Gabriel Debeljuh. Elvețienii au jucat apoi totul pe cartea atacului, iar în ultimul minut regulamentar, la o centrare în careul românilor, Cristian Bălgrădean a ieșit cu autoritate. Pumnii lui au părut să atingă capul lui Cedric Zesiger, care s-a prăbușit în suprafața de pedeapsă.

Benoit Bastien a fluierat penalty, ceea ce evident i-a enervat pe jucătorii români. Situația s-a intensificat când arbitrul i-a dat roșu lui Bălgrădean, nu pentru intervenție, ci pentru reacție”, mai scrie sursa citată.

 

„Ai făcut asta deoarece crezi că românii sunt țigani, nu?”

 

Aceeași publicație scrie ce i-ar fi spus fotbaliștii de la CFR Cluj lui Benoit Bastien, după ce acesta l-a eliminat pe Bălgrădean.

„Ce reacție a avut? A venit doar să te întrebe dacă-i dai galben, dar tu i-ai dat roșu pentru reacție. Cum poți da roșu pentru asta? A lovit mingea, prietene! Când a atins adversarul?”, i-ar fi „trântit” un jucător al campioanei.

Apoi, în timpul discuției aprinse, un alt fotbalist de la CFR i-ar fi zis direct lui Bastien: „Ai făcut asta pentru că crezi că românii sunt țigani, nu?”. După fluierul final, românii s-ar fi adresat din nou brigăzii de arbitrii din Franța. „Nu ne respectați! Păcat, păcat! Puteți să vă scoateți semnul cu 'respect', pentru că nu aveți așa ceva. E ușor pentru voi să distrugeți o echipă”, le-ar fi transmis clujenii.

Sursa citată mai notează că prestația arbitrului francez ar putea „avea ecou” față de acuzațiile de rasism aduse lui Sebastian Colțescu, după ce acesta l-a identificat ca ”ăla negru” pe Pierre Webo, în meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel