Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozi uriașe la Vama Nădlac. Se întorc românii din diaspora acasă
WhatsApp
Coloane de maşini uriașe se înregistrează, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi ajunge la 90 de minute.

Conform aplicaţiei online care monitorizează traficul la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise câte şase artere de circulaţie pentru traficul uşor şi turistic, pe fiecare sens.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia este generată de un număr foarte mare de turişti care vin în ţară sau pleacă în străinătate. Între ei sunt şi mulţi români stabiliţi în străinătate care vara obişnuiesc să îşi petreacă concediile alături de familiile din ţară.

 

Se aşteaptă 60 de minute la ieşirea din ţară, în PTF Nădlac I



De asemenea, aglomeraţie este şi în PTF Nădlac I (DN 7), unde se aşteaptă 60 de minute la ieşirea din ţară şi 40 de minute la intrare. Aici sunt deschise câte două artere pentru traficul uşor şi turistic.

„Având în vedere faptul că ne aflăm în plin sezon estival, în prezent se înregistrează trafic crescut. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control. Se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate. Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

 

Vezi și 

 

Germania. Un șofer român de TIR, întâlnire emoționantă cu doi transportatori ucraineni: „Mi s-a făcut pielea de găină, nu am știut ce să răspund”

 

Ilie Matei, şoferul de camion cunoscut pe reţelele de socializare drept „Omul Şoselelor”, a povestit pe Facebook cum a decurs întâlnirea sa cu doi şoferi ucraineni într-o parcare de lângă Berlin, Germania.

„Aș fi spus că e o zi la fel ca oricare, dar nu a fost chiar așa. După o noapte la volanul tigăii, dimineața pe la 5.30 m-am parcat la Berlin. Singurul loc liber a fost între două camioane de Polonia. Acum toți știm că băieții polonezi sunt ok pe șosele, dar în weekend-uri mai înfig steagul în câteva lăzi de bere și devin cetățeni liberi la exprimare și box. Aia e, am lăsat la îndemână un levier și o bucată de scândură în caz că trebuie anestezie la rană și m-am bagat la somn.

Pe la 11 tot ciripeau voci pe lângă cabina. Dau perdeaua și îi văd pe aștia doi pregătind prânzul ca niște bucătari de parcare cu 5 stele Michelin. Bine, la parcare stelele Michelin le dăm după marca cauciucurilor și a căpățânii care lovește prima bordură, nu pentru gust. De multe ori nici nu știi ce ai mancat, depinde cât a fost de profundă pălinca de acasă.

Cu fața aia de klingonian transpirat mă uit spre aștia și mă gândesc: Cam nasol, aștia nu-s polonezi că gătesc afară, aștia sunt altă nație, dar care dintre ele? Pun contactul și realizez că nu sunt din DB sau Ag pentru că aveam motorina intactă. Oricum nu am poblemă nici cu aia că aia fura de la bogați, nu de la amărâți ca mine”, povestește Ilie Matei.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel