Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozi uriaşe la Westminster. Timpul de aşteptare ar putea ajunge şi la 30 de ore pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta
WhatsApp
Mii de persoane continuau să se aşeze joi la coada de câţiva kilometri formată în jurul Westminster Hall pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a domnit timp de peste 70 de ani, stabilind un record de longevitate pentru monarhia britanică, relatează joi dpa.
Cozi uriaşe la Westminster. Timpul de aşteptare ar putea ajunge şi la 30 de ore pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta

Mulţi dintre aceştia au stat la coadă în timpul nopţii pentru a avea şansa să treacă pe lângă sicriul cu rămăşitele pământeşti ale suveranei britanice, depus miercuri după-amiază la Palatul Westminster, la sfârşitul unei procesiuni emoţionante ce a început de la poarta Palatului Buckingham.

La ora 08:00 joi dimineaţa, coada se întindea pe aproximativ 4 kilometri şi ajungea până la Borough Market.  Potrivit BBC, în jurul orei 14:00, coada se întindea pe aproximativ 6 kilometri, însă timpul de aşteptare ar putea ajunge şi la 30 de ore, scrie Telegraph.

Sicriul, aşezat pe un catafalc şi învelit în drapelul regal, continuă să fie păzit în permanenţă de gărzi.

Un membru al gărzilor a leşinat în timpul nopţii, oficiali din apropiere grăbindu-se să-i acorde primul ajutor.

Sute de persoane de toate vârstele au trecut pe lângă sicriul reginei Elisabeta, multe dintre ele cu lacrimi în ochi. Unii s-au înclinat, alţii au făcut o reverenţă, iar unii pur şi simplu au stat pentru o clipă pentru a urmări scena extraordinară.

 

Fostul premier britanic Theresa May, printre persoanele care i-au adus un ultim omagiu reginei



Fostul premier britanic Theresa May şi soţul ei, Philip, s-au numărat printre persoanele care i-au adus un ultim omagiu reginei la Westminster Hall.

Sicriul cu corpul Elisabetei a II-a a ajuns miercuri după-amiază la Westminster Hall, la capătul unei procesiuni emoţionante ce a început de la poarta Palatului Buckingham. Regele Charles al III-lea a condus familia regală în procesiune, mergând în urma sicriului. Sora sa, Anne şi fraţii lor, Andrew şi Edward au însoţit cortegiul funebru pe jos, alături de nepoţii reginei, prinţii William şi Harry. Membrii familiei regale au salutat în momentul trecerii pe lângă cenotaf (monument funerar), în timp ce prinţul Harry a înclinat capul.

Cortegiul a înaintat prin centrul Londrei, iar unii oameni dintre cei care asistau la procesiune de pe marginea drumului au aruncat trandafiri galbeni în calea sicriului suveranei.

Regele Charles s-a întors apoi miercuri seara la reşedinţa sa de la Highgrove, în Gloucestershire. El are prevăzută joi o zi privată de reflecţie şi nu va participa la evenimente publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel