Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coșmarul călătorilor continuă: Încă 2.200 de curse aeriene, anulate marți din cauza restricţiilor antiepidemice
WhatsApp
Mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile, în contextul în care cazurile de Covid au crescut în întreaga lume. Marți, alte 2.200 de zboruri au fost anulate.  
Foto: Pixabay

Alte 2.200 de zboruri au fost anulate astăzi, dintre care aproape 700 în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite, potrivit site-ului de monitorizare FlightAware, citat de CNN. Totodată, mai mult de 2.000 de zboruri au avut întârzieri.

Ziua de luni a fost un coșmar și mai mare pentru călători, cu peste 2.800 de zboruri anulate și 11.000 întârziate.

La nivel mondial, companiile aeriene au anulat peste 6.000 de zboruri în ajunul Crăciunului, de Crăciun și în ziua de după Crăciun. În Statele Unite, peste 1.200 de zboruri au fost anulate și peste 5.000 au fost întârziate numai duminică, deoarece personalul și echipajele au apelat la concediu medical.

Anulările au loc în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru călătoriile aeriene. Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor a declarat că a controlat milioane de persoane în fiecare zi în weekendul de sărbători, atingând un vârf de 2,19 milioane de călători joi, 23 decembrie. 

Companiile aeriene europene se confruntă, de asemenea, cu un număr mic de anulări, pe fondul numărului record de cazuri de Covid-19 în mai multe națiuni europene, scrie Mediafax.

 

Peste 2.500 de curse aeriene, anulate luni

 

De asemenea, și ieri, peste 2.500 de curse aeriene au fost anulate, iar alte câteva mii au întârzieri, la nivel internaţional, din cauza restricţiilor impuse de numeroase ţări pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează CNN.

Dintre cele peste 2.500 de zboruri anulate, 1.000 sunt curse care fac legături cu aeroporturi din Statele Unite, potrivit site-ului de profil FlightAware.com. Alte peste 9.000 de zboruri au întârzieri, la nivel internaţional.

Companiile care au anulat cele mai multe zboruri sunt United Airlines, Alaska Airlines, Delta Airlines şi British Airways. Un avion al companiei Delta care se deplasa din Seattle spre Shanghai a fost întors din drum, în urmă cu câteva zile, din cauza noilor măsuri antiepidemice aplicate de China, conform agenţiei Associated Press. Compania Delta a făcut o sesizare la Consulatul Chinei din San Francisco.

Numeroase ţări au fost nevoite să impună restricţii antiepidemice suplimentare din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel