Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copilot român, rănit în urma unui accident aviatic. Avionul Boeing 737 a fost cuprins de flăcări la decolare
WhatsApp
Un incident tragic a avut loc în Senegal, unde un avion Boeing 737 a luat foc la decolare. Copilotul român și alte 10 persoane aflate la bord au fost răniți.
Copilot român, rănit în urma unui accident aviatic în Senegal. Avionul Boeing 737 a fost cuprins de flăcări la decolare / Foto: Captura Youtube

Accidentul a avut loc în timp ce avionul încerca să decoleze spre destinația sa, Bamako, Mali.

Conform declarațiilor ministrului transporturilor terestre și aeriene din Senegal, 11 persoane au suferit răni în urma accidentului, dintre care patru se află într-o stare gravă. Martorii oculari descriu scene înspăimântătoare, cu pasageri folosind tobogane de urgență în întunericul în care avionul era cuprins de flăcări, în timp ce se auzeau strigăte de panică.

"Avionul nostru tocmai a luat foc", a scris pe Facebook, Cheick Siriman Sissoko, un muzician originar din Mali.

 

Zborul Air Sénégal, operat de TransAir, avea la bord 79 de pasageri, doi piloți și patru membri ai echipajului de cabină. Eforturile de evacuare au fost coordonate de echipele de intervenție ale aeroportului, care au lucrat pentru a asigura siguranța pasagerilor.

Răniții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar ceilalți pasageri au fost găzduiți la un hotel în apropierea aeroportului.

 

Copilotul aeronavei este de naționalitate română

 

Copilotul aeronavei este român și potrivit unor surse apropiate familiei, acesta a fost rănit în timp ce încerca să își salveze viața. Bărbatul ar fi fost nevoit să evacueze aeronava printr-o fereastră, folosind o frânghie, conform Digi24. 

În plus, aeronava implicată în incident se pare că ar fi aparținut Tarom, dar ar fi fost exclusă din flota de transport a companiei în 2022, din cauza nerespectării standardelor impuse de Uniunea Europeană. Aceasta este a treia situație de acest fel care implică un avion Boeing, semnalând o preocupare crescută în legătură cu siguranța acestui tip de aeronavă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel