Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copiii românilor din Italia sunt invitați la un atelier de decorare a ouălor de Paște în stil tradițional în data de 1-2 aprilie
WhatsApp
Ieri s-a încheiat cu succes, la Villa Fornarola (Pavona, via del Mare 188), primul weekend dedicat unui atelier gratuit de decorare a ouălor de Paște, destinat copiilor de toate vârstele, conceput de asociația Villaggio Romeno cu ocazia Paștelui, una dintre sărbătorile creștine din România.
Italia. Succes pentru atelierul de decorare a ouălor de Paște ca în „satul românesc” / Foto: Unsplash

Pentru a retrăi și recrea atmosfera pascală din satele românești de odinioară, asocia'ia Villaggio Romeno a gândit cu atenție și grijă activitățile. Acestea au avut loc în weekend-ul 25 și 26 martie și urmează încă o serie în weekend- ul 1 - 2 aprilie.

 

Atelier pentru copiii românilor din Italia de pictat ouă de Paște tradiționale 

 

Proiectul este coordonat de Daniela Mihăeș, care va transmite câteva tehnici de bază privind modul în care se vopseau ouăle de Paște în mod tradițional la sate, precum și culorile și materialele folosite și simbolurile.

Invitatul special al atelierului de decorare a ouălor de Paște din acest prim weekend de la Villa Fornarola a fost un grup de peste 15 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, de la cursul de limba română "Rădăcini românești", coordonat de profesoarele Laura Bobocea și Elena Bucur, sosit de la Ostia.

Zeci de ouă au fost colorate și decorate cu multă distracție de către copii ămpreună mamele lor, sub îndrumarea Rocsanei Mititelu, Lidiei Monica și Danielei Mihăeș, pictorul italian Salvatore Cucco explicând tehnicile de pictură. Pe lângă decorarea ouălor, primăvara a fost sărbătorită prin poezii scrise de mână de cei mici, sub îndrumarea profesoarei Ileana Ludusan.

 

Ouăle vor fi prezentate în cadrul unei expoziții



Un alt eveniment este programat pentru duminică, 9 aprilie, de Paștele catolic (Paștele ortodox va fi pe 16 aprilie). La ora 13.00, va fi inaugurată o expoziție cu ouăle de Paște create de copii în cadrul atelierelor. Un juriu va alege cele mai frumoase și creative lucrări, care vor fi premiate.

În plus, copiii care se vor clasa primii vor avea acces direct la una dintre cele două tabere de vară gratuite, organizate de asociația Villaggio Romeno, care vor avea loc la Villa Fornarola în iulie și august, conform presei străine.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG    

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel