Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controversă cu prețurile la cazare în Italia. "Cât ați plăti pe o cameră?" / "Poate e timpul sa mergem în afara Europei"
WhatsApp
Italia este, fără îndoială, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. Cu peisajele sale impresionante, arta și arhitectura deosebită, bucătăria delicioasă și istoria bogată, Italia oferă o experiență unică și captivantă. În ultimii doi ani, însă, românii s-au lovit de problema prețurilor crescute la cazare. Ei își împărtășesc experiențele pe Internet.
Cât plătesc românii pentru cazare în Italia

Unul dintre motivele pentru care Italia este atât de iubită de români este frumusețea peisajelor sale. Fie că este vorba despre malurile pitorești ale lacului Como, despre dealurile împădurite ale Toscanei sau despre plajele spectaculoase ale coastei Amalfitane, Italia oferă o varietate incredibilă de peisaje ce pot fi descoperite și admirate. Fiecare regiune are propriul său farmec și atrage vizitatorii cu priveliști de neuitat. 

Bucătăria italiană este recunoscută în întreaga lume și este un alt motiv pentru care românii aleg Italia ca destinație de vacanță. Pastele proaspete, pizza delicioasă, brânza, uleiul de măsline și vinurile rafinate sunt doar câteva dintre deliciile pe care le poți savura în Italia. Fiecare regiune are propriile sale specialități culinare, iar fiecare masă este o experiență culinară autentică și plină de savoare.

Controversă cu prețurile la cazare în Italia

 

O tânără care plănuiește o vacanță în Italia a întrebat pe un grup de turism cât ar fi un preț potrivit pentru cazarea în această țară. Răspunsurile nu au întârziat să apară. 

"Vorbim cu toții despre faptul că s-au mărit foarte mult prețurile cazărilor in Europa. Aș vrea să vă întreb, de exemplu, pentru un oraș din Italia, o cazare în centru de tipul B&B sau hotel de 2-3 stele, cam ce preț vi s-ar părea potrivit? Cât ați fi dispuși să plătiți pe noapte?", a întrebat tânăra pe grupul de Facebook "Vacante do it yourself".

Cei care au răspuns au dat mai multe variante de preț, însă sunt și păreri potrivit cărora Italia a devenit scumpă și poate ar fi o idee bună ca turiștii să se uite și către alte destinații.

"Chiar acum ne-am întors de la Como (lac), am avut apartament în vilă, am plătit 140 euro 2 persoane, pentru 2 nopți."

"3800 lei apartament cu 2 dormitoare in centrul Bolognei pentru 3 nopți - cam mult, dar n-am gasit nimic mai decent si am cautat cu mai bine de 2-3 saptămâni în avans (constrans si de nevoia de 2 paturi si nu canapea extensibila intr’un living."

"Depinde de perioada și de pretenții. Înainte de a avea copilul mă interesa să fie curat. Acum cu copilul, in trei, mă interesează să fie central, safe, curat, peste 8. Nu găsesc sub 100"

"Noi tocmai ce ne-am întors din Roma, am stat în zona Trastevere la un apartament cu curte, 100 euro/noapte, la 15 min de centru"

"Eu acum sunt la Roma,am plătit 100 e pe noapte"

"Au crescut preturile rău. Înainte de pandemie am avut o medie de 32,5 euro/noapte/ familie 3 pers. Ori apartamente, ori camere triple unele cu md altele fără. In Puglia, 4 persoane mergeam la 50 euro. Anul trecut am reusit pe la 60 euro 3 pers/noapte. Anul asta greu găsesc 80 pentru 3 persoane".

"Poate e timpul sa mergem in afara Europei, zic si eu...prea multe pretentii in Europa si te cam plictisești la un moment dat. Nu dau niciodată mai mult de 50 euro pe noapte, nu merita, chiar daca e departe de centru. Sa aibă un pat si un dus , curate si e suficient. Ca doar nu ma duc sa analizez camera, ma duc sa vizitez nu? Acolo stau doar sa dorm."

Sursa: Grupul de Facebook Vacanțe Do It Yourself

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel