Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Comercianții de la târgurile de Crăciun explică de ce prețurile sunt atât de mari
WhatsApp
Comercianții care și-au amenajat tarabele pentru târgurile anuale de Crăciun au justificat prețurile lor ridicate.
Comercianții de la târgurile de Crăciun explică de ce prețurile sunt atât de mari / Foto: Unsplash

Târgurile de Crăciun din Manchester sunt unele dintre cele mai mari și mai renumite din Europa, străzile întinse ale orașului fiind invadate de tarabe festive timp de săptămâni întregi.

 

Oamenii au criticat prețurile foarte ridicate de la târgurile de Crăciun

 

Cu toate acestea, atunci când vine momentul să cheltuiți niște bani în piețe, este ușor să vă uitați la eticheta de preț și să vă gândiți că mai degrabă vă veți bucura de plimbarea prin ele decât să cumpărați ceva.

Anul acesta, oamenii au rămas absolut "furioși" din cauza prețurilor ridicate de la piețele de Crăciun din Manchester și s-au plâns că s-au simțit "jefuiți" de fiecare dată când au încercat să cumpere ceva.

Principalele plângeri au fost legate de prețurile uriașe practicate pentru mâncare și băutură, iar unii cumpărători au declarat că "cu siguranță nu se vor mai întoarce anul acesta".

Alții s-au plâns de "prețul exagerat al berii și al mâncării", spunând că nu au vrut să plătească "15 lire sterline pentru două căni de ciocolată caldă" și că "nu există lucruri cu adevărat de Crăciun" la vânzare în piețe.

 

Comercianții de la târgurile de Crăciun justifică creșterea prețurilor

 

Comercianții care organizează târgurile de Crăciun și-au apărat prețurile ridicate, explicând că, odată cu creșterea costului tuturor produselor, propriile lor costuri au crescut, ceea ce înseamnă că trebuie să majoreze prețurile ca răspuns.

MEN a vorbit cu Bram Dreijer, al cărui tată administrează taraba Dutch Mini Pancakes, pe care o puteți vizita în piețe, care a explicat că "nu au de ales decât să mărească prețul".

El a spus: "Cred că toată lumea a observat că o mulțime de lucruri au crescut în ultimul an. Nici pentru noi nu este diferit. Noi cumpărăm o parte din stoc aici, în Marea Britanie, și aducem o parte din Olanda, acum, cu Brexit, a devenit mai scump în ambele țări. Și din cauza Brexit-ului au fost multe costuri suplimentare pentru noi pentru a aduce lucrurile, cum ar fi magaziile de Crăciun, oamenii, stocul, vizele și altele asemenea."

 

Un alt factor pentru care au crescut prețurile este că târgurile de anul trecut au înregistrat o pierdere

 

Dreijer a explicat că la târgurile de anul trecut au înregistrat de fapt o pierdere în urma călătoriei din Olanda și au majorat prețurile, deoarece nu și-au putut permite să facă acest lucru pentru al doilea an consecutiv.

Comercianții nu au standuri la piețele de Crăciun doar pentru a face parte din atmosfera festivă, ci trebuie să facă bani din această afacere, altfel nu merită.

Comerciantul Peter Wilson ne-a spus că unul dintre motivele principale pentru care prețurile au crescut a fost faptul că "chiriile sunt ridicol de mari".

El a spus: "Am organizat un târg de Crăciun de patru zile, cu orar de deschidere între orele 10.00 și 21.00 și am ajuns să câștig 150 de lire sterline. Nu voi mai face alta, pot face mai mulți bani la piața mea locală."

Pat Karney, purtătorul de cuvânt al piețelor de Crăciun din cadrul Consiliului municipal din Manchester, a declarat că înțelege că "nu toată lumea are banii necesari pentru a face risipă de bani pentru o ciocolată caldă sau Gluhwein", așa că anul acesta "nu este vorba doar de piețe".

El a spus: "Centrul orașului este cel mai strălucitor în acest moment, cu faimosul nostru mare Moș Crăciun în Piața Sfântul Petru și cu un traseu fabulos de lumini de Crăciun care include globuri și stele de mers pe jos, pomi de Crăciun și o albină sclipitoare din Manchester - toate acestea sunt gratuite pentru a le descoperi și a se bucura.

Avem, de asemenea, un program fantastic de distracție gratuită pentru familii în fiecare weekend până la Crăciun, cu o serie de duminici festive magice finanțate în parteneriat cu partenerii de afaceri din centrul orașului și, într-o premieră festivă pentru oraș, prima paradă de Crăciun din Manchester, care va avea loc duminică, 11 decembrie.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel