Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod roșu de caniculă, emis pentru prima dată în Marea Britanie. Temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade  
WhatsApp
C od roșu de caniculă a fost emis Pentru prima dată în Marea Britanie. Meteorologii au transmis că luni și marți temperaturile ar putea ajunge pentru prima dată la 40 de grade Celsius.
Cod roșu de caniculă, emis pentru prima dată în Marea Britanie. Temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade. Sursa - Pexels

Meteorologii spun că există 80% șanse ca temperatura din Marea Britanie să atingă cele mai mari valori și ar putea să bată recordul de 38,7 grade Celsius, temperatură stabilită pe 25 iulie 2019, relatează Sky News.

Meteorologii au declarat că „valul de căldură excepțional” va avea „un impact extins asupra oamenilor și infrastructurii”. Met Office, centrul de meteorologie din Marea Britanie, a mai transmis că există șanse de 50% ca în unele zone din Marea Britanie temperaturile să ajungă la valoarea de 40 de grade Celsius.

 

Val de căldură în Spania, cu 84 de victime în doar 3 zile și zeci de incendii. Premierul Sanchez: „Nivel extrem de risc”

 

 

Valul record de căldură din Spania din ultimele zile a provocat deja 84 de decese, dar numărul urmează să crească. Temperaturi mari sunt anunțate până luni. Primul ministrul Pedro Sanchez spune că situația din țară e alarmantă: „Suntem la un nivel extrem de risc”.

Bilanțul provizoriu al valului de căldură din Spania, una dintre țările europene cele mai afectate de temperaturi ridicate, este de 84 de decese în doar 3 zile. Datele sunt prezentate de Institutul de Sănătate Carlos III, pentru perioada 10-12 iulie.

Deja luna trecută, 11 și 18 iunie, Madridul înregistrase peste 700 de decese, când a fost semnalat un val de căldură anormal, dar cifrele de data aceasta ar putea fi mult mai mari.

Aproximativ 1.300 de oameni mor în fiecare an în Spania din cauza căldurii, spun Cristina Linares și Julio Díaz, cercetătorii Institutului Carlos III.

După valul de căldură brutal din 2003, când peste 6.000 de oameni au murit în Spania în două săptămâni, a fost implementat un plan național cu măsuri preventive care acum sunt activate în mod regulat.

De duminica trecută, în mai multe zone ale ţării au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade, potrivit Agenţiei de Meteorologie de stat. Recordul raportat până acum a fost atins la Almonte (Huelva) în urmă cu două zile, cu o maximă de 45,7 grade. Valul de căldură nu se va încheia cel puțin luni, 18 iulie și, într-adevăr, vârful este așteptat doar pentru acest weekend.

 

Urgență de incendiu: au evacuați mii de oameni


Urgența de incendiu nu trebuie subestimată. Potrivit Direcției Generale Protecție Civilă, în prezent sunt 33 de incendii, dintre care „18 sunt active, 12 controlate și trei stabilizate”. Două noi focare au fost deja detectate, sâmbătă dimineața, în Mijas (Málaga) și Navafría (Segovia).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel