Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine stă în spatele atacului din Tiraspol? Serviciul militar de Informații din Ucraina: "Provocările FSB vor continua"
WhatsApp
Agenți Centrală de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev avansează ipoteza că atacul de luni, din Tiraspol, ar fi fost pus în scenă de FSB, succesorul serviciului secret sovietic, KGB.
Serviciul militar de Informații din Ucraina Cine stă în spatele atacului din Tiraspol

Atacuri provocatoare vor continua, în paralel cu ofensiva rușilor în Donbas și în sudul Ucrainei, susține Agenția. Planul rusesc ar presupune intervenția armatei ruse în regiunea transnistreană, în sprijinul populației vorbitoare de limbă rusă, care ar fi "oprimată", relatează UNN.

Reamitim că, în seara zilei de luni, 25 aprilie, în jurul orei 17.45, mai multe explozii s-au auzit în capitala așa-numitei Republici Transnistrene. Explozțiile au avut loc în sediul local al Ministerului Securității Statului și în cel al filialei transnistrene a Serviciului Federal de Securitate rus. În urma incidentului, sediul a fost avariat, iar geamurile au fost sparte. Se presupune că s-au folosit aruncătoare de grenade RPG-22 și RPG-27.

 

Citeste si: Alertă la granița României: Explozii la ministerul securității din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

Pe 22 aprilie, Vadim Șmalenko, secretarul Comisiei de Stat pentru Situații de Urgență a Regiunii Transnistrene, i-a scris șefului districtului rus Kamensky, Volodimir Bicikov.  Cu trei zile înainte de incident, liderii transnistreni se pregăteau deja pentru acesta și s-au ocupat de instalarea unui buncăr sigur și confortabil" la Ministerul Securității Statului, se precizează pe site-ul agenției militare de informații din Ucraina.

 

Cine stă în spatele atacului din Tiraspol? Serviciul militar de Informații din Ucraina: "Provocările FSB vor continua"

 

"Provocările FSB vor continua", estimează Agenția militară de Informații din Ucraina. "Este evident că acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a insufla panică și sentimente anti-ucrainene.

Aceste acțiuni ar trebui să justifice războiul de pe teritoriul Ucrainei sau să implice regiunea transnistreană în ostilități, fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele ruse pot efectua atacuri asupra teritoriului ucrainean", mai scrie Agenția militară de Informații din Ucraina. 

 

Vezi si: Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate după explozia din Tiraspol: Crearea pretextelor pentru tensionarea situației

Reamintim că pe 22 aprilie, adjunctul comandantului Districtului Militar Central al Federației Ruse, generalul-maior Rustam Minnekaiev, a spus că armata rusă are sarcina de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei, urmând ca ulterior să străbată coridorul către 'regiunea transnistreană' unde 'se consemnează fapte de oprimare a populației de limbă rusă'.

Potrivit informațiilor disponibile, FSB va continua seria de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriul regiunii transnistrene", se mai spune pe site-ul agenției militare de informații din Ucraina.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel