Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci români au furat îngrășăminte și semințe de 50.000 de euro de la o fermă din Bacău
WhatsApp
Șapte percheziţii domiciliare au fost făcute, miercuri, în municipiul Bacău şi comunele Hemeiuş şi Secuieni, la mai multe persoane suspectate că ar fi furat substanţe chimice agricole şi seminţe de porumb şi floarea soarelui.
Cinci români au furat îngrășăminte și semințe de 50.000 de euro de la o fermă din Bacău Sursa - desteptarea.ro

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au destructurat o grupare infracţională, bănuită de comiterea unor infracţiuni de furt de produse chimice, îngrăşăminte foliale, seminţe de porumb şi floarea soarelui. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat în formă continuată.

La data de 03 august, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică, criminalişti, luptători pentru acţiuni speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bacău şi a comunelor Hemeiuş şi Secuieni. 

 

Hoții au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore

 

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv, două autoturisme, scule electrice, 10 ceasuri, 10 bijuterii din metal de culoare aurie şi suma de 8.200 de lei. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, la data de 08 decembrie 2020, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, din Bacău, ar fi pătruns, fără drept, în curtea unei ferme de pe raza comunei Onceşti, de unde ar fi sustras produse chimice şi îngrăşăminte foliale, în valoare de aproximativ 30.000 Euro.

Totodată, în noaptea de 23/24 martie, bănuiţii ar fi pătruns, prin efracţie, într-un container aparţinând unei societăţi comerciale, amplasat pe un teren viran în apropierea sediului administrativ de pe raza comunei Letea - Veche, de unde ar fi sustras seminţe de porumb şi floarea soarelui, dar şi substanţe chimice pentru erbicidat, în valoare de aproximativ 20.000 de Euro. Pe baza probatoriului administrat, faţă de cei cinci bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Activităţile au beneficiat de suportul Brigăzii Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Bacău.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel