Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci morți, între care și trei copii, scoși de sub dărâmăturile unui bloc, după un atac la Cernihiv
WhatsApp
Cinci persoane, între care trei copii, au fost găsite miercuri fără suflare în dărâmăturile unui bloc de apartamente în Cernihiv (Cernigău), nordul Ucrainei, au anunţat echipe de salvare, relatează AFP.

''În timp ce îndepărtau dărâmăturile unui imobil de locuinţe, salvatorii au scos cinci cadavre, între care trei erau ale unor copii'', au declarat serviciile de urgenţă pe Telegram, în timp ce forţele armate ucrainene au publicat fotografii ale imobilului cu faţada distrusă.

În urma unui atac aerian care a avut loc pe 13 martie, mai multe clădiri înalte din cartierul Zaza, inclusiv un bloc, au fost avariate la Cernihiv. A avut loc o distrugere parțială a clădirilor rezidențiale. Apoi, potrivit Serviciului de Stat de Urgență, o persoană a murit, două au fost rănite.

Tot miercuri, în cursul dimineţii, zece persoane care stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine au fost împuşcate. Procuratura ucraineană a deschis o anchetă pentru ''crime premeditate'' comise cu ''arme de foc''.

Cinci morți, între care și trei copii, scoși de sub dărâmăturile unui bloc după un atac la Cernihiv

 

Mai multe Unități ale Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Cernihiv au fost implicate de 7 ori în stingerea incendiilor, de încă 4 ori pentru a acorda asistență ca urmare a bombardării clădirilor și dotărilor rezidențiale.

Cernihiv, o localitate strategică situată la nord de Kiev şi aproape de graniţa cu Belarus, ţară aliată Rusiei, a fost puternic bombardată de aviaţia rusă de la declanşarea, pe 24 februarie, a ofensivei Moscovei împotriva Ucrainei.

Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, 103 copii au fost ucişi de la începutul conflictului şi peste o sută de spitale au fost avariate sau distruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel