Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci containere cu deșeuri, care ajunsese în Portul Constanța, trimise înapoi în Germania
WhatsApp
Cinci containere pline cu deșeuri din Germania au fost trimise înapoi în țară de provenineta. Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit la control că acestea conțineau deșeuri din echipamente electrice și electronice și nu plastice și cauciuc așa cum erau încadrate în acte.
Cinci containere cu deseuri din germania in Portul Constanta

Deșeurile urmau să ajungă la o societate din Ploiești pentru a fi distruse, însă acestea nu puteau fi valorificate în instalația de reciclare a societății respective. Garda de mediu a dispus returnarea lor în Germania. Cele cinci containere făceau parte dintr-un lot de 50 care ajunseseră în Portul Constanța Sud Agigea. Nu este prima dată când se încearcă introducerea deșeurilor în România.

Reamintim că ieri, 7 aprilie a.c., comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, împreună cu reprezentanții Poliției de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat verificări în Portul Constanța Sud Agigea, cu privire la transferul unor deșeuri din Germania, având ca destinație o societate din Ploiești, România.

 

Containerele conțineau deșeuri tocate provenite din echipamente electrice și electronice 

 

În cadrul controlului au fost verificate 5 containere, dintr-un lot de 50 de containere, cu deșeuri încadrate tip plastic și cauciuc, însă în realitate în containere se aflau deșeuri tocate provenite din echipamente electrice și electronice, în amestec cu alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate în instalația de reciclare a societății, în scopul pentru care acestea ajungeau în România. S-a dispus returnarea deșeurilor în Germania, urmând să fie aplicate prevederile legale pentru această faptă.

”Menționăm că, în data de 24.03.2021, la solicitarea organelor vamale s-au verificat 5 containere din același lot, pentru care comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au dispus returnarea acestora în țara de origine. Prin actiunile și măsurile întreprinse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu se previne introducerea în țară de deseuri, astfel încât țara noastră să nu devină groapa de gunoi a Europei. Atragem atenția că nu este prima tentativă de introducere a deșeurilor în România, însă Garda Națională de Mediu se implică permanent în combaterea acestor fenomene”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel