Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China vrea sa organizeze o conferință de pace între Ucraina și Rusia, dar pune o condiție 
WhatsApp
Președintele Chinei, Xi Jinping, care s-a întâlnit joi cu Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea organizării unei conferințe de pace. 
Spania spune că lumea trebuie să asculte vocea Chinei pentru a pune capăt războiului din Ucraina

"China are o poziție coerentă” pentru a promova soluția politică a problemei Ucrainei, care necesită examinarea 'simptomelor' și 'cauzelor fundamentale' și planificarea 'prezentului și viitorului pe termen lung”, a declarat președintele Xi Jinping, după întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său rus Vladimir Putin.

Întâlnirea a avut loc la Zhongnanhai din Beijing, cetatea elitei roșii, la o aruncătură de băț de Piața Tiananmen.

Cel mai important, președintele XI a declarat că țara sa „sprijină convocarea unei conferințe de pace dar cu recunoaștere internațională din partea Rusiei și Ucrainei. Conferința va fi organizată la momentul adecvat, cu participare egală și discuții corecte asupra tuturor opțiunilor”.

China joacă pe două terenuri, acuză SUA 

 

SUA consideră că în acest moment China vrea să joace la două capete și cu Rusia și cu dimineață și condamnă această încercare, a transmis joi diplomația americană, potrivit AFP.

"China nu poate avea și untul, și banii pentru unt", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel. 

"China nu poate juca pe două terenuri și să dorească relații mai bune cu Europa și alte țări occidentale, în timp ce continuă să sprijine cea mai mare amenințare la adresa securității europene", a subliniat oficialul american, referindu-se la războiul declanșat de invazia rusă în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel