Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China nu deschide țara de frica pandemiei, în ciuda pierderilor uriașe
WhatsApp
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, în special, izolarea impusă metropolei Shanghai afectează companiile străine, transmite AFP.
China a acuzat Australia că se pregătește în secret să dezvolte arme nucleare, în cel mai recent atac împotriva pactului de apărare AUKUS

Preşedintele Xi "a insistat că voinţa Chinei de a se deschide către lume nu se va schimba".

"Uşa Chinei se va deschide întotdeauna larg către lume", a adăugat el într-un discurs transmis prin video în cadrul unui summit de afaceri. Xi Jinping a mai spus că autorităţile chineze vor "continua să cultive un mediu favorabil afacerilor", care să răspundă nevoilor internaţionale.

O modalitate prin care preşedintele chinez face apel la un "echilibru" între răspunsul la epidemia de Covid-19 şi dezvoltarea economică.

Cetățenii chinezi, "închiși în țară" 



Aceste declaraţii sunt făcute în contextul în care Beijingul a plasat capitala economică Shanghai într-o izolare dură, cu interdicţia în special de a părăsi apartamentele sau complexele rezidenţiale şi cu impunerea carantinei în cazul persoanelor infectate.

China nu este dispusă să îşi relaxeze aşa-numita politică Zero-Covid, în pofida costurilor economice pentru afaceri, turism, vânzări de maşini şi a consecinţelor asupra ratei şomajului. În urmă cu câteva zile au fost reînnoite regulile ce limitează deplasările în exterior pentru cetăţenii chinezi.

Într-un studiu publicat recent, Camera germană de comerţ a arătat că doar un număr mic de companii au reuşit să îşi reia activitatea, în timp ce personalul străin plănuieştre din ce în ce mai mult să părăsească ţara pentru a scăpa de restricţii.

Majorităţii străinilor le este interzis să intre în China din primăvara anului 2020, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel