Publicitate
Chef Dorina Burlacu a obținut o nouă recunoaștere internațională: a absolvit cursul de specializare “Health and Wellness: Designing a Sustainable Nutrition Plan” la Harvard Medical School.
Cursul organizat de Harvard Medical School, una dintre cele mai importante universități de medicină din lume, s-a axat pe medicina stilului de viață care promovează comportamentele sănătoase necesare a fi adoptate pentru prevenirea și tratarea bolilor.
Cursul Harvard Medical School a dezvoltat principii și tehnici de îmbunătățire a dietei, de dobândire a unui stil de viață mai activ și de gestionare a stresului.
“Am învățat să concep, pornind de la bazele științifice ale Harvard Medical School, planuri nutriționale personalizate și tehnici de motivare menite să-i ajute pe oameni să-și schimbe în bine stilul de viață și apoi să-și menține obiceiurile sănătoase”, spune Chef Dorina Burlacu.
Programul Harvard Medical School este conceput pentru medici, nutriționiști, antrenori și instructori internaționali. Acestora le livrează instrumente avansate pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și competențele oferindu-le un suport personalizat și mai eficient în beneficiul clienților și pacienților.
“Obiectivul meu este să integrez nutriția și gastronomia cu studiul și cercetarea științifică, pentru a înțelege mai bine relația dintre alimentație și anumite tipuri de boli și de a concepe astfel rețete pentru a ne îmbunătăți stilul de viață și sănătatea. Sunt și mai determinată să fiu un exemplu de bucătar de top, poziționat pe acea parte a 'baricadei' în care pe primele locuri sunt sănătatea clienților și sustenabilitatea, nu doar gustul”, spune Chef Dorina Burlacu.
Chef Dorina Burlacu este stabilită de peste trei decenii în Italia unde are a studiat gastronomia și a lucrat cu unii dintre cei mai mari bucătari precum Massimo Bottura sau Gualtiero Marchesi, considerat tatăl bucătăriei italiene moderne. Inventivitatea și pasiunea pentru gastronomie i-au fost recunoscute Chef Dorina Burlacu de cei mai mari maeștri bucătari ai Italiei, care i-au acordat, de două ori consecutiv, premiile “Cinci stele de aur ale bucătăriei”.
Tot de la Asociația Bucătarilor Italieni-Associazione Italiana Cuochi, a primit recent și “Aurul pentru cariera în gastronomie”.Chef Dorina Burlacu este primul bucătar de origine română care primește această înaltă distincție, în semn de recunoaștere a activității de cercetare și inovare în domeniul gastronomiei, a anunțat juriul Associazione Italiana Cuochi.
“De la Brusturoasa, Bacău, apoi la Reggio Emilia și acum la Harvard, visele devin realitate. Vreau să-i învăț și pe români să trăiască mai bine, mai mult, să fie mai sănătoși. Să se bucure de mâncare mai bună, mai sănătoasă și gustoasă”, spune Chef Dorina Burlacu. De altfel, unul dintre modulele cursului Harvard Medical School a fost despre legătura dintre dietă, stilul de viață și boală și despre cum se pot face pași importanți pentru o viață mai sănătoasă.
Chef Dorina Burlacu are master în nutriție culinară la Cucina Evolution Academy și a participat la numeroase cursuri de specializare. În Italia, este de asemenea lector formator susținând cursuri de nutriție alimentară concepute atât pentru profesioniști ai gastronomiei cât și pentru pasionați sau începători care doresc să învețe o meserie. Colaborează cu doctori nutriționiști și psihologi susținând împreună cu aceștia cursuri dedicate gastronomiei sănătoase și îmbunătățirii stilulului de viață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News