Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După aproape două decenii, CFR reintroduce ruta București - Giurgiu
WhatsApp
Serviciul de transport feroviar de călători pe ruta Bucureşti - Giurgiu este pregătit să redevină operațional începând cu 1 iunie 2024, conform anunțului făcut de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

După finalizarea lucrărilor de reconstrucție a podului CF de pe râul Argeș, ARF estimează redeschiderea serviciului feroviar public de călători între București Nord Gr.A/Gr.B și București Progresu - Giurgiu și retur. Acest lucru va fi realizat prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între București Nord Gr.A/Gr.B și București Progresu, precum și a unui serviciu Regio între București Progresu și Giurgiu.

"ARF informează că, începând cu data de 01.06.2024, urmare a finalizării lucrărilor de reconstrucţie a podului CF de pe râul Argeş, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta Bucureşti Nord Gr.A/Gr.B - Bucureşti Progresu - Giurgiu şi retur, prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între Bucureşti Nord Gr.A/Gr.B şi Bucureşti Progresu, precum şi a unui serviciu Regio între Bucureşti Progresu şi Giurgiu", se menţionează în comunicatul transmis.

Serviciul va fi asigurat inițial de CFR-Călători S.A., care va opera 7 perechi de trenuri pe zi, conform unui program preliminat.

Pentru a facilita aceste schimbări, ARF a demarat consultări publice pentru aprobarea încheierii actelor adiționale nr.6 la contractele de servicii publice aprobate prin HG nr.1453/2022, pentru perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024.

În plus, ARF va organiza proceduri competitive între cei 6 operatori români care implementează Contractele de Serviciu Public feroviar, cu scopul de a suplimenta serviciul de transport feroviar pe ruta București Nord - București Progresu - Giurgiu, pentru a ajunge la 19 perechi de trenuri pe zi, în funcție de performanțele și solicitările primite.

De asemenea, începând cu data de 14 iulie, va intra în vigoare Ordinul MTI 1.039/2024 privind tarifele feroviare pentru serviciile publice, prin care se vor introduce în România Biletele Metropolitane Feroviare, scrie Agerpres. 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel