Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cetățenii elvețieni, pesimiști în ce privește viitorul lor financiar
WhatsApp

Potrivit unui sondaj anual privind finanțele personale, un sfert dintre respondenții estimează că lucrurile se vor înrăutăți în 2023, principalul motiv de îngrijorare fiind creșterea primelor de asigurări de sănătate. Ultimul sondaj realizat arată că populația Elveției nu a fost atât de pesimistă cu privire la viitorul lor financiar din 2017. Sondajul reprezentativ a fost realizat de institutul de cercetare de piață Innofact în numele comparis.ch și preluat de swissinfo.ch, în decembrie, pe un eșantion de 1.047 de persoane, din toate regiunile Elveției.

Peste 41% dintre persoanele cu un venit familial brut lunar de până la 4.000 franci elvețieni estimează că pe viitor situația se va înrăutăți, în timp ce doar 28% dintre cei cu un venit brut până la 8.000 de franci și 21% dintre cei cu un venit mai mare de 8.000 de franci sunt de aceeași părere.

Sondajul mai arată că doar 49% din grupul cu salarii mici spun că va trebui să numere fiecare franc și să facă reduceri profunde pentru a-și plăti toate facturile, și doar 27%  dintre cei cu venituri de sub 8.000 de franci și 6% dintre cei cu venituri de peste 8.000 de franci vor face la fel.

Principalul motiv al perspectivei financiare pesimiste este, conform a 75% dintre respondenți, pe primul loc creșterea bruscă a primelor de asigurări de sănătate și pe locul doi cu 38% creșterea costului chiriilor sau ipotecilor. Aproape 15% dintre cei intervievați se tem că investițiile lor își vor pierde valoare. La polul opus se află nepesimiștii, care simt impactul inflației în procent de 71%, cel mai important lucru fiind creșterea prețului energiei pentru încălzire.

Cât privește inflația, 52% dintre cei chestionați spun că plănuiesc să economisească mai mult și să cheltuiască mai puțin, mai mult de jumătate dintre ei susțin că vor renunța la achiziții importante precum mobilier sau mașini.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel