Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puţin cinci morţi într-un incendiu la un azil de bătrâni din Spania
WhatsApp
Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în Spania în incendiul izbucnit la un azil de bătrâni în noaptea de marţi spre miercuri, informează AFP.
Foto: Pexels

Incendiul s-a produs în jurul miezului nopţii într-un azil de bătrâni din oraşul Moncada, lângă Valencia, scrie Agerpres. Sunt cinci morţi, iar unsprezece persoane intoxicate din cauza fumului au fost internate în spital, a anunţat pe Twitter serviciul de salvare din Valencia.

Dintre cele unsprezece persoane internate în mai multe spitale din regiune, trei au suferit intoxicaţii grave şi opt intoxicaţii uşoare, potrivit serviciilor de urgenţă.

Pompierii au fost nevoiţi să evacueze 25 de persoane din clădirea cu două etaje. Potrivit presei locale, un scurtcircuit al aparaturii medicale ar reprezenta prima pistă a anchetei.

CITEȘTE ȘI: Incendiu puternic izbucnit la un hotel. Zeci de turiști au fost evacuați

 

Mansarda şi acoperişul unui hotel din oraşul Rupea, județul Brașov, au fost mistuite de flăcări în noaptea de miercuri spre joi, săptămâna trecută, turiştii autoevacuându-se la timp, astfel că nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pentru stingerea incendiului, echipe ale pompierilor militari braşoveni şi din judeţul Mureş, precum şi voluntari de la serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rupea, Racoş şi Hoghiz au acţionat mai bine de șase ore.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit atât din exteriorul hotelului, cu autospecialele de salvare la înălţime, cât şi din interiorul construcţiei.

La faţa locului au fost direcţionate 6 autospeciale cu apă şi spumă, 2 de salvare la înălţime, 3 de intervenţie, o autocisternă şi două echipaje ale SMURD.

Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel