Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai bogat rom din Marea Britanie deține un imperiu de parcuri de case și este pe cale să devină miliardar
WhatsApp
Cel mai bogat rom din Marea Britanie are 52 de ani, s-a născut într-o rulotă și deține acum un imperiu de parcuri de case. Bărbatul este pe cale să devină miliardar.
Cel mai bogat țigan din Marea Britanie deține un imperiu de parcuri de case și este pe cale să devină miliardar / Foto: Facebook

Alfie Best, care s-a născut pe marginea unui drum în apropiere de Leicester, locuiește acum într-o vilă de 6 milioane de lire sterline în Surrey și este pe cale să devină cel mai bogat rom din lume, conform Daily Mail

Bărbatul de 52 de ani și-a început cariera în afaceri în adolescență, vânzând mașini și camionete, înainte de a înființa un grup de magazine de telefoane mobile când avea 20 de ani. 

Bărbatul are o avere de 700 de milioane de lire sterline

 

Acum, mai bine de 30 de ani mai târziu, el conduce Wyldecrest Parks, care operează 91 de parcuri de case mobile în Marea Britanie și are o valoare de 700 de milioane de lire sterline.

Antreprenorul a ajuns în punctul în care își permite chiar să își cumpere propriul elicopter de 4,5 milioane de lire sterline, proiectat de Aston Martin.

Și se pare că steaua sa va continua să crească, deoarece se pare că va deveni primul miliardar țigan din lume, pe măsură ce afacerea sa se dezvoltă. 

Este o schimbare dramatică față de copilăria sa, în care a crescut în comunitatea de călători, dar dl Best spune că, chiar și cu averea sa extremă, știe ce este cel mai important. 

El a declarat pentru The Sun: "Nu este vorba cu adevărat de a câștiga mai mulți bani. Sunt de părere că, odată ce ai câștigat cinci sau zece milioane, atunci nu mai ai nevoie de mai mulți bani decât atât.    

Aceștia sunt toți banii din lume în ceea ce mă privește, pentru că îți permit să faci orice. După aceea, este vorba de a construi cu adevărat ceva care să facă diferența. Primesc multe critici, dar am umerii largi. Trebuie doar să le iei și să le accepți și să-ți dai seama că sunt norocos”.

 

Best este pe cale să atingă pragul de 1 miliard de lire sterline anul viitor

 

În ciuda problemelor curente, cum ar fi criza costului vieții, Best este pe cale să atingă pragul de 1 miliard de lire sterline anul viitor, pe măsură ce valoarea investițiilor și a afacerilor sale crește.

El a declarat: "În funcție de cum merge piața, până la sfârșitul anului viitor vom avea active de 1 miliard de lire sterline. Dar sunt un om realist - orice poate merge prost, poți să urci și să cobori la fel de repede".

Acest lucru nu l-a împiedicat să cheltuiască bani cât mai poate, ultima sa achiziție, un elicopter de 4,5 milioane de lire sterline, fiind făcută după ce a refuzat o ofertă de 950 de milioane de lire sterline de la un fond de investiții pentru afacerea sa cu parcuri.  

"A avea o grămadă de bani și prea mult timp sunt două dintre cele mai periculoase lucruri, pentru că mâinile inactive fac munca diavolului", a spus el. „Cu toții putem petrece prea mult, putem să ne bucurăm prea mult și, nu credeam că voi spune asta vreodată, dar cu toții putem munci prea mult”.

În 2015, când valora doar 200 de milioane de lire sterline, Best a declarat pentru MailOnline că nu se 'simte de succes'.  

„Ce înseamnă succes? Încă mai lucrez la chestii la fel de mult ca orice altă persoană”, a spus el.

„Sunt într-o poziție destul de norocoasă pentru a ști că am făcut unele alegeri bune, dar, adevărul este că sunt un pic prostănac. Mă trezesc în fiecare dimineață și mă ciupesc și îmi mulțumesc stelelor mele norocoase că am avut norocul de a ajunge unde sunt”.

 

Alfie Best: „Niciodată nu cheltui peste posibilitățile mele”

 

Cu toate acestea, Best- care a luat prânzul cu fostul prim-ministru conservator John Major și cu boxerul Mike Tyson - se descrie în continuare ca fiind cumpătat, pe fondul temerilor că ar putea pierde tot ceea ce a muncit pentru el într-o clipă.

În semn de umilință, a refuzat chiar și o cerere de a fi inclus în Sunday Times Rich List în 2011.

„Niciodată nu cheltui peste posibilitățile mele. Tot ceea ce cumpăr este pentru a vinde - de la mașinile pe care le conduc, la casele pe care le dețin. Și cunosc valoarea a tot ceea ce am”, a declarat el.

„Nu mă înțelegeți greșit, bineînțeles că am suficient pentru a mă simți confortabil. Dar am trăit o recesiune și trăiesc cu teama de a mă afla din nou în această situație. Când ai trecut prin recesiuni chinuitoare, te schimbă. Chiar dacă a fost acum 25 de ani, mi-o amintesc ca și cum ar fi fost ieri”.

Acea recesiune a avut loc la începutul anilor 1990, la doar patru ani după ce Best și-a lansat prima afacere - un centru de închiriere și reprezentanță de camionete în Forest Gate - la vârsta de 16 ani.

Învățase meserie de vânzător încă de la vârsta de zece ani, când a efectuat vânzări din ușă în ușă în cadrul afacerii Tarmac a tatălui său.

"Ați auzit vreodată de expresia "vorbești la fel de repede ca un țigan"?", a spus el.

„Când eram cu tatăl meu și încercam să vând ca tânăr, aveam la dispoziție 30 de secunde pentru a spune ce aveam de spus înainte ca ușa să mi se închidă în nas. Asta m-a învățat multe despre elementele de bază pentru a fi un bun vânzător”.

Dar, la patru ani după ce și-a lansat prima afacere, Best a fost aruncat în criză financiară. Cu o ipotecă mare pe casa și afacerea sa și o recesiune la nivel național, aproape că a pierdut totul.

El a declarat: "Nu trecusem niciodată printr-o recesiune în acel moment și nu puteam înțelege cât de rău aveau să se înrăutățească lucrurile. Fiecare zi care venea era o nouă zi de învățare prin care nu mai trecusem până atunci și nu am avut de ales decât să mă bazez pe experiențele mele. Bineînțeles, a fost distrugător de suflet”.

Best a declarat că a reușit să reziste "cu greu", închiriind casa, mărindu-și împrumutul bancar și dormind în mașină timp de trei luni, în timp ce încerca cu disperare să își schimbe norocul.

 

După ce recesiunea l-a doborât, Best și-a lansat propria afacere cu telefoane mobil

 

Când, în cele din urmă, lucrurile au ajuns la fundul sacului, Best a știut că trebuie să își găsească un alt loc de muncă. El a observat că cele două afaceri care păreau a fi înfloritoare în timpul recesiunii erau restaurantele cu mâncare la pachet și magazinele de telefonie. 

Așa că a intrat într-un magazin de telefoane din apropiere, în East Ham, a cerșit o slujbă ca băiat de serviciu și a petrecut trei luni culegând bacșișuri. 

Trei luni mai târziu, și-a lansat propria afacere cu telefoane mobile cu ajutorul unui împrumut. În 18 luni, avea 13 magazine în toată Londra.

„Am luat decizia corectă la momentul respectiv”, a spus el. „Îmi amintesc că atunci când m-am dus să mă întâlnesc cu managerul meu de bancă, cuvintele sale exacte au fost: 'Sunteți un om de afaceri extrem de neortodox”.

După ce a vândut afacerea respectivă, dl Best s-a mutat în domeniul proprietăților comerciale, iar acum deține până la 80 de acri de unități industriale răspândite în toată țara.

Câțiva ani mai târziu, soția sa, Emily, i-a sugerat să se întoarcă la un domeniu în care avea mai multă experiență și cunoștințe. El a decis să se lanseze într-o afacere în industria de rulote, cumpărând prima sa rulotă în 2001 pentru 1,7 milioane de lire sterline.

Această afacere s-a extins treptat, iar acum Wyldecrest Parks administrează 91 de parcuri de case mobile în întreaga țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel