Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia. Toţi cetăţenii se vor putea testa, gratuit, pentru COVID, înainte de Crăciun
WhatsApp
Până la Crăciun, toţi cetăţenii vor putea efectua gratuit teste antigen pentru depistarea noului coronavirus, a anunţat premierul ceh Andrej Babis, informează Agerpres, care citează Reuters.

Cehia a început deja să folosească testele antigen, mai rapide şi mai facile logistic decât testele standard PCR, dar mai puţin precise, în căminele de bătrâni.

„Aş dori foarte mult să facem faţă acestei provocări pentru a le permite tuturor cetăţenilor, cel puţin cu o săptămână sau 10 zile înainte de Crăciun, să poată fi testaţi voluntar şi gratuit cu teste antigen”, a afirmat premierul Babis. El a menţionat că testarea voluntară în masă ar putea face parte dintr-un plan strategic pe care Ministerul Sănătăţii îl pregăteşte. Slovacia a efectuat deja milioane de teste antigen într-o campanie derulată la începutul lunii noiembrie şi care a acoperit aproape întreaga populaţie. Celor care nu au participat la testare li s-a cerut să intre în carantină.

Potrivit premierului Babis, în Cehia testarea nu va fi însoţită de condiţii. Cehia a redus nivelul de risc de la cinci, cel mai ridicat de pe scara stabilită de guvern, la patru. Aceasta înseamnă că restaurantele, unele şcoli şi majoritatea magazinelor rămân închise, dar s-ar putea redeschide încă de săptămâna viitoare dacă tendinţa actuală se va menţine şi va permite o nouă scădere a nivelului de risc. Cehia a raportat luni 4.377 de cazuri noi de infectare, un număr de trei ori mai mic decât vârfurile consemnate între sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie. Bilanţul deceselor s-a dublat în noiembrie, ajungând la 7.360.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel