Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cea mai importantă restricție, după 15 mai: „Să nu fie mai mult de 3 persoane”
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări, astăzi, despre anunțul privind ridicarea restricțiilor de circulație în România după 15 mai, când expiră instituirea stării de urgență.
Foto ILUSTRATIV

Șeful Guvernului a subliniat faptul că, deși românii vor putea să iasă din casă oricând, pentru orice motiv, fără să mai completeze declarații pe propria răspundere, vor fi interzise în continuare grupurile mai mari de 3 persoane.

„Deocamdată e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunțat președintele Klaus Iohannis. Și anume vor fi ridicate restricțiile de circulație. Adică românii nu vor mai trebui să dea declarații pe propria răspundere, nu vor mai fi obligați să stea în case, să iasă din case numai pentru motivele care au fost enumerate în ordonanțele militare. Vor fi liberi să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulțime. Adică în spațiul public să nu fie mai mult de 3 persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul fizic”, a spus Orban.

 

Ludovic Orban: „În privința fiecărei activități economice se face o analiză”

 

Prin urmare, activitățile în România legate de saloane de sport, restaurante, baruri, concerte sau spectacole vor fi în continuare interzise, chiar și după 15 mai.

Premierul României spune că încă nu s-a luat o decizie în acest sens și că în prezent se fac analize privind efectele acestor interdicții asupra fiecărui domeniu economic în parte.

„În privința fiecărei activități economice se face o analiză și în funcție de această analiză se ia o decizie, când se va renunța la restricția respectivă. Deocamdată nu s-a anunțat nimic. Ce v-am spus este că suntem în analiză, că pregătim un plan, că vom anunța orice ridicare de restricții cu o perioadă de timp înainte și că fiecare ridicare de restricție va fi însoțită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate după momentul ridicării restricției respective”, a mai spus Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel