Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câțiva șoferi români se laudă pe TikTok cum falsifică numărul de înmatriculare pentru a scăpa de plata rovinietei - VIDEO
WhatsApp
Mai mulți șoferi se laudă pe rețelele sociale că și-au falsificat numerele de înmatriculare pentru a scăpa de plata rovinietelor. Dacă vor fi prinși, ei riscă, pe lângă amenzi de până la 4.500 de lei, și dosar penal.  
Câțiva șoferi români se laudă pe TikTok cum falsifică numărul de înmatriculare pentru a scăpa de plata rovinietei - VIDEO

Câțiva tineri șoferi români au considerat că este deopotrivă util și amuzant să se filmeze falsificându-și numerele de înmatriculare de la mașini și să posteze apoi isprava pe TikTok, scrie Replica de Constanța.

Publicația constănțeană prezintă apoi și imagini în acest sens, inclusiv un scurt video, în care șoferul unei autoutilitare înmatriculate în Vrancea își falsifică foarte simplu numărul de înmatriculare, prin transformarea literei ”P” în ”R”, cu ajutorul unei mici bucăți de bandă adezivă.

Șoferul a scăpat astfel de plata rovinietei și se și laudă cu asta: ”Acel moment după ce treci de camera pentru rovinietă”.

 

Șoferii riscă amenzi de până în 4.500 de lei și dosar penal

 

Un altul este mai conștient că fapta sa are repercusiuni penale, dar tot se amuză de ceea ce face: ”Amendă plus dosar penal”.

Amenzile pentru lipsa rovinietei variază între 250 și 4.500 de lei. Suma amenzii este determinată de tonajul vehiculului, iar dacă amenda contravențională se achită în 48 de ore de la dată la care cetățeanul a primit-o, acesta poate plăti doar jumătate din valoarea amenzii.

Un proiect de lege aflat în Parlament prevede însă majorarea amenzilor pentru absența rovinietelor până la sume care ajung și la 23.800 lei, în funcție de numărul de scaune sau tonajul autoturismului.

În cazul șoferilor care se laudă public cu falsificarea numerelor de înmatriculare, pe lângă amenzile prevăzute, se vor alege și cu dosar penal, dacă vor fi prinși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel