Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câți bani trebuie să scoată un român din buzunar pentru renovarea unui apartament. „Atenție la meseriași, că vă ard la manoperă și materiale”
WhatsApp
Renovarea unui apartament în București a ajuns să coste echivalentul unei garsoniere într-un oraș mai mic din România. Aceasta a fost concluzia după ce un bucureștean a lansat o întrebare pe platformele online, fiind curios cât ar presupune financiar renovarea în apartamentul său cu două camere.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Bună ziua! Mă puteți ajuta cu o părere? Cât estimați că ar duce renovarea totală a unui apartament de 2 camere în București? Mulțumesc!”, a scris bucureșteanul într-un grup de imobiliare din București.

Prețul unei renovări: 25.000 de euro sau „fără număr”

 

„Dacă renovezi total și utilezi, minim 25.000 de euro”, i-a răspuns un bărbat. 

„Ne pui și nouă niște poze să nu rămânem proști? 25.000 euro două camere?”, și-a exprimat îndoiala un internaut.

„Sigur! Sunt curios cum evaluezi tu din poze decopertarea și molozul. Instalația sanitară, termica și cea electrică, tot așa o evaluezi, din poze? Manopera tot din poze îți dai seama cât a costat?”, l-a întrebat cel care afirmase că prețul e minim 25.000 de euro.

„Clar că niște poze ar edifica luxul de 25.000 euro de la un apartament de 2 camere! Orice e posibil, se pot băga și 50.000 euro, e chiar fără număr dacă vrei neapărat! O amenajare decentă pentru două camere ar fi undeva la maxim 15.000 euro la prețurile actuale pentru București”, i s-a răspuns.

„Ce sens are să incluzi în costul de renovare și mobilatul? La mobile și electrocasnice, toate prețurile sunt ușor de văzut, acolo nu intervine manopera, fiecare alege produsul după buget. Buget pe care ți-l calculezi singur, stând pe internet și adunând prețurile publice (mobilă, electromenajere). Oamenii vor să știe ce înseamnă strict renovarea, unde cei fără experiență nu știu nici prețul manoperei (atât de diferită), nici ce cantități de materiale de construcții sunt necesare pentru a-și face o ideea de buget”, a intervenit altcineva.

„Atenție la meseriași că vă ard la manoperă și materiale”

 

„15.000 de euro, acum am terminat! Materiale gama mediu”, a anunțat o femeie.

„Depinde ce oameni iei la treabă! Eu am făcut cu un coleg priceput și m-a costat foarte rezonabil! Atenție la meseriași că vă ard la manoperă și materiale. Lucrările trebuie negociate foarte bine! Dacă sunteți interesați de instalație electrică, termica, mobilă la comandă la prețuri calitate-preț vă pot oferi detalii!”, a scris altul.

„Doar manopera este 3.000 de euro”

„O garsonieră decomandată m-a costat circa 7.500 euro, aș zice că o cameră în plus ar majora la 10.000 euro costurile.”

„Depinde cum îl luați și ce vreți sa faceți! Pe mine m-a costat peste 10.000 euro.”

„Fără mobilat, minim 10.000 - 12.000 euro în sus, în funcție de materiale: schimbat instalații, tocărie, pereți, geamuri, diverse finisaje”, a punctat cineva. „Cu materialele mele numai mâna de lucru 7.000 euro, gresie, faianță, parchet, zugrăvit.”

„Cu centrala și partea electrica - 20.000 de euro, de la zero. Plus 10.000 mobilă și electrocasnice.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel