Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cât costă să trăiești în Germania. Calculul făcut de o tânără, contestat de alți români: "Nu știu unde trăiești tu" - VIDEO
WhatsApp
O româncă stabilită în Germania a făcut un calcul cu cât costă să trăiești în această țară. Majoritatea celor care au văzut filmulețul și au comentat spun că cifrele nu sunt reale, viața fiind mult mai scumpă în realitate. 
O româncă a calculat cât costă să trăiești în Germania (Foto: captură TikTok)

O româncă din Germania a detaliat cât costă să trăiești în Germania și câți bani îți rămân lunar în buzunar. Ea a plecat de la un salariul net de 2100 de EURO și a calculat aproape toate cheltuielile pe care le poate avea o persoană singură lunar.

"Cât costă să trăiești în Germania cu un salariu super normal și ca o persoană singură? O să luăm un salariu brut de 3019 EURO. Asta ar însemna un salariu net de 2.163 EURO. 

În primul rând ne gândim că trebuie să locuim undeva. Dacă ne uităm la apartamentul acesta de 2 camere ș 41 de mp, ar costa cam 570 EURO pe lună într-un caz bun în care ai căldură și apă. Asta înseamnă că o să plătești pentru curent cam 60 de euro pe lună. Mai punem asigurări, telefon, internet, 

Asigurările, dacă ai și mașină, vor fi cam 40 de euro pe lună, în cazul în care ai o mașină normală. Dacă ar fi să adunăm și alte asigurări cum ar fi "haftpflichttversicherung" sau "hausratversicherung", împreună sun 11 euro pe lună. Un abonament normal la Internet, la fel ca și la telefon, să zicem că împreună ar fi 70 euro pe lună", spune tânăra.

Traiul în Germania poate fi greu pentru persoanele singure

 

"Nu uitați că vorbim de o singură persoană.

Dacă vorbim de drumuri la serviciu și înapoi, undeva unde nu mergi mult cu mașina, mai punem undeva la 200 de euro pe lună pentru benzină sau motorină, depinde de mașină. 

La fel și pentru mâncare. Am calculat totul la un 200 de euro pe lună, dar depinde dacă mănânci mai mult sau mai puțin. Dacă de exemplu vrei să mai ieși în oraș să mănânci....", mai spune Ioana Vasile.

"Trebuie să iei în calcul și credite. Lucruri pe care le cumperi prin bancă și trebuie să le plătești, cum ar fi telefoane, televizoare, etc. 

Dacă stai să te gândești: mobila pentru apartament trebuie s-o cumperi, pentru că de obicei apartamentele se dau goale în chirie. La fel, prețurile diferă în funcție de zona unde locuiești. 

E viața scumpă sau ieftină?", îi întreabă românca pe cei care au urmărit calculul.

@ioanavasilee Tu ce părere ai? #germanacuioana #fyp ♬ sunet original - Ioana Vasile

 

Reacțiile românilor nu au întârziat să apară 

 

Românii care locuiesc în Germania au comentat filmulețul și au contestat calculul făcut de Ioana Vasile. Majoritatea spun că viața e mai scumpă decât spun tânăra, iar salariile mai mici. 

Iată doar câteva dintre comentarii:

"Nu știu unde locuiești tu,dar ai noroc. O chirie de 2 camere nu am văzut sub 850 euro,asta într-un caz bun", 

"Cred că acest calcul a fost făcut acum 4 ani la ce preturi spui acolo",

"Depinde extrem de mult in ce regiune/oraș locuiesti…in Munchen un apartament de 2 camere te costa minim 1200€….poate 200€ mai puțin in afara orașului."

"Din 5000 împreună cu soția abia putem trimite 1500 la copii care fac facultatea în România. Din 5000 lasam 3500 tot în Germania"

"Noi suntem doua persoane și 3 copii și e foarte greu cu 3000. Trebuie sa ne nescurcam: 725 chiria, curentul 120, internetul 60, școlile la copii 300"

"În ceea ce zici tu nu cred ca exista in realitate, sau cel putin nu am intalnit încă eu. Stau de 10 ani in Germania"

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel