Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Carabinierii au sărit în ajutorul unei bătrâne din Italia care nu își putea face cumpărăturile. ”Dacă nu am încredere în voi, în cine să am încredere?”
WhatsApp
O bătrână din Italia a sunat la poliție pentru că nu își putea face cumpărăturile online. Supermarketul la care sunaseră a respins-o. 
Foto: Poliția și bătrâna / Sursă: ilrestodelcarlino.it

O femeie de 80 de ani din Casalecchio, Bologna, a primit ajutorul poliției după ce nu a reușit să-și facă cumpărăturile online. Incidentul a început când bătrâna a cerut asistență direct de la supermarket, dar, din cauza dificultăților tehnice, nu a reușit să finalizeze comanda. Personalul supermarketului i-a recomandat să contacteze poliția pentru ajutor.

Bătrâna și-a pus toată încrederea în autorități 

 

Femeia a urmat sfatul și a apelat stația de carabinieri din Casalecchio. La sosirea polițiștilor, aceasta le-a povestit despre problemele întâmpinate și le-a oferit lista de cumpărături, împreună cu cardul de debit și PIN-ul, spunând: „Dacă nu am încredere în voi, în cine să am încredere?”.

Carabinierii au gestionat cumpărăturile și au asigurat toate produsele necesare pentru bătrână. După finalizarea acestei misiuni, polițiștii au informat serviciile sociale locale despre situația femeii, raportându-le starea de fragilitate și cerându-le să se ocupe de nevoile ei viitoare. 

Citește și: Doi designeri belgieni donează veniturile din colecții pentru salvarea câinilor din adăposturile românești

Nu este prima dată când carabinierii sar în ajutorul bătrânilor neajutorați din Italia. O întâmplare asemănătoare a avut loc recent, când o femeie de 74 de ani din provincia Udine a fost găsită dormind pe un șezlong pe plaja Marina Julia, de către o patrulă de carabinieri. Incidentul a avut loc într-o seară târzie, când plaja era deja închisă și nu mai era niciun alt vizitator în zonă. 

Femeia a explicat că a venit la Monfalcone cu scopul de a retrăi amintirile din adolescență, petrecută în provincia Gorizia. În calitate de poetă și scriitoare, ea a dorit să se întoarcă în această zonă pentru a găsi inspirație și a reîntâlni peisaje și locuri importante pentru ea. Din păcate, având o pensie minimă, nu a avut suficiente resurse pentru a-și permite cazarea într-un hotel.

Vezi și: Gest emoționant din partea unui echipaj de poliție: au comemorat un câine polițist, care s-a stins eroic într-o misiune de urmărire

Carabinierii, impresionați de situația ei și dorind să-i asigure un loc sigur și confortabil pentru noapte, au decis să intervină. Ei au contactat un hotel din centrul orașului și au plătit o noapte de cazare pentru femeie, oferindu-i astfel o alternativă adecvată.

Bătrâna a acceptat ajutorul oferit de carabinieri și a fost transportată la hotelul rezervat. Gestul polițiștilor a fost apreciat, iar femeia a fost vizibil recunoscătoare pentru sprijinul primit. După ce a petrecut noaptea în hotel și s-a odihnit, femeia a decis să își încheie vizita și să se întoarcă la domiciliul său din provincia Udine. Citește toată știrea AICI

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel