Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Captură impresionantă. Polițiștii francezi au găsit aproape o tonă de cannabis în camionul unui român
WhatsApp
Polițiștii francezi au găsit aproape o tonă de frunze de cannabis în camionul unui român, pe Autostrada A8. Bărbatul a fost arestat.
Mașsini de poliție în fața unei secții din Franța

Autoritățile franceze au demarat un control de rutină la punctul de taxare La Barque de pe autostrada A8, în Bouches-du-Rhône. Acțiunea s-a dovedit a fi extrem de productivă, după ce agenții vamali au descoperit nu mai puțin de 916 kilograme de "polen de cannabis" ascunse într-un ansamblu rutier. Șoferul vehiculului, un cetățean român, a fost imediat arestat.

Conform informațiilor furnizate de parchetul din Marsilia și confirmate de publicația BFMTV, șoferul a fost pus sub acuzare pentru trafic de stupefiante și încarcerat. Această captură spectaculoasă subliniază eficacitatea controalelor vamale pe axele rutiere strategice.

În paralel, vămile din Fréjus (Var) au realizat și ele o captură semnificativă de 144 kilograme de cocaină într-un camion provenind din Spania.

Autoritățile locale din Franța au salutat această captură ca pe o victorie majoră în lupta împotriva traficului de droguri. Cantitatea de cannabis confiscată reprezintă o valoare de piață considerabilă, privând astfel rețelele criminale de resurse importante. Procurorul din Marsilia a subliniat importanța acestor operațiuni pentru menținerea siguranței și sănătății publice.

Peste două tone de drog confiscate într-o operaţiune franco-spaniolă

 

În urmă cu doar câteva zile, peste două tone de polen de canabis au fost confiscate într-o operaţiune comună franco-spaniolă în Marea Mediterană, în largul coastelor Cataloniei.

"E una din cele mai importante capturi realizate pe Mediterana de autorităţile franceze în ultimii ani", a menţionat autoritatea pentru AFP, referindu-se la operaţiunea care a avut loc sâmbătă.

Recordul precedent era de 4,2 tone de răşină de canabis, capturate într-o zonă situată mai la sud.

"Pe 15 iunie, la începutul după-amiezii, un elicopter al vămii franceze desfăşurat în Spania a identificat o ambarcaţiune rapidă încărcată (cu drog)" care staţiona, aşteptând vizibil ordinul de descărcare, potrivit unui comunicat al prefecturii.

A fost lansată o operaţiune comună franco-spaniolă, cu participarea unei nave de patrulă a vămii franceze, care "s-a apropiat discret", precum şi a trei vedete rapide şi a unui elicopter ale autorităţilor spaniole.

Seara s-a dat ordinul de intervenţie, iar traficanţii au fugit imediat, aruncând pachetele cu stupefiante în mare.

Au fost recuperate 61 de pachete cu un total de 2,4 tone de polen de canabis, drogul fiind remis autorităţilor spaniole, a mai menţionat autoritatea franceză, subliniind "excelenta coordonare a amplului dispozitiv franco-spaniol".

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel