Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada. Un bărbat a intrat în casa premierului Justin Trudeau cu o armă. Va răspunde la 22 de acuzaţii
WhatsApp
Bărbatul înarmat care a fost arestat la 2 iulie după ce pătrunsese într-o zonă rezidenţială a capitalei Ottawa unde locuieşte şi premierul Justin Trudeau va răspunde unui număr de 22 de acuzaţii, transmite dpa.

Bărbatul este acuzat, printre altele, de formularea de ameninţări pentru ''a cauza moartea sau rănirea fizică'' a premierului canadian, potrivit actului de acuzare citat de media canadiană.

Majoritatea capetelor de acuzare se referă la deţinerea unei arme de foc.

Trudeau şi familia sa locuiesc într-o vilă în complexul guvernamental Rideau Hall, unde îşi are reşedinţa şi guvernatoarea generală a Canadei, Julie Payette, construit într-o zonă împădurită în afara centrului capitalei. Premierul canadian nu se afla în locuinţă în acel moment.

Poliţia a declarat că suspectul, care este membru al forţelor armate canadiene, ''a pătruns prin intrarea principală pietonală'' a complexului Rideau Hall. Bărbatul a fost reţinut joi, 2 iulie, cu puţin înainte de ora locală 08:30 (12:30 GMT), fără a opune rezistenţă.

Spre deosebire de SUA, unde patru preşedinţi au fost asasinaţi din 1865 încoace, în Canada aproape că nu există precedente serioase de violenţă politică. Singura excepţie a fost înregistrată în 1970, când un grup radical care milita pentru independenţa Quebecului l-a răpit şi asasinat pe vicepremierul acestei provincii.

În octombrie anul trecut, Justin Trudeau a purtat o vestă antiglonţ la un miting electoral, după ce oficialii responsabili cu securitatea au detectat o ameninţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel