Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câmpurile Italiei ascund adevăratele tragedii ale românilor: Umilință, viol, mafie
WhatsApp
Articolele de presă din Italia vorbesc despre o lume a organizațiilor mafiote născute pe teritoriul Italiei, prin practici și obiceiuri ilegale, care pe termen lung au generat organizații criminale, susținute de interese economice. Frica este principala cauză care susține existența acestor organizații criminale. Trist este că mulți români care caută o viață mai bună în afară ajung să fie exploatați prin muncă sau chiar sexual. 
Italia, agricultură

Un articol publicat în Articolo 21 subliniază că societății îi este frică să vorbească și nu pune niciodată sub semnul întrebării originea veniturilor. 

Mafia românească nu ar lipsi de pe piața din Italia. Ea constituie un capitol al agromafiilor italiene, despre care se vorbește puțin și se face și mai puțin.

”Ne amenință că ne vom trezi într-un timp scurt, cu teritorii întregi și sectoare economice gestionate de noi organizații mafiote, nu mai puțin brutale decât cele italiene, care au conexiuni internaționale și un capital uman de sute de mii de oameni pe lângă milioane de euro” subliniază autorul articolului citat. 

Românii, filieră internațională de trafic de persoane... din România

Potrivit acestuia, care face afirmații năucitoare, românii gestionează o adevărată filieră internațională de trafic de persoane, de intermediere ilegală, de racolare a muncitorilor din România. Odată ajunși în Italia, românii ademeniți cu venituri uriașe sunt supuși la condiții inumane de muncă și trai. Ei sunt exploatați, șantajați, îndatorați cămătarilor... tot români, din organizație. 

Violențele sexuale ale patronilor italieni și români

La toate umilințele se adaugă violențele sexuale ale patronilor italieni. 

Pe câmpurile și în serele din Vittoria, în Sicilia, muncesc numeroase femei românce care sunt racolate direct din România, de către anumite clanuri mafiote românești. Odată ajunse la destinație, încep să fie exploatate și, la sfârșitul zilei de lucru, le șantajează și le obligă la prestații sexuale.

Ziarul citat mai scrie că sunt mii de agricultori români care muncesc 12 ore pe zi pentru o plata de mizerie, mii de românce constrânse să accepte exploatarea sexuală rușinoasă, pe câmpurile Italiei. Unele sunt violate, altele sunt obligate să facă avort. Ele își ascund rușinea. De cele mai multe ori, asupritorii lor vorbesc aceeași limbă ca ele, româna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel