Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Campionul brazilian de Jiu Jitsu, Leandro Lo, a fost împușcat într-un club din São Paulo
WhatsApp
Unul dintre cei mai mari campioni brazilieni de Jiu Jitsu din toate timpurile, Leandro Lo, a fost declarat în moarte cerebrală după ce a fost împușcat în cap într-un club din São Paulo.
Campionul brazilian de Jiu Jitsu, Leandro Lo, a fost împușcat într-un club din São Paulo / Foto: Unsplash

Lo a fost unul dintre cei mai de succes atleți de Jiu Jitsu din toate timpurile, câștigând de opt ori Campionatul Mondial.

Martorii au declarat că Lo și prietenii săi au fost abordați de un bărbat într-un mod amenințător, Lo l-a imobilizat pe bărbat, dar după ce i-a dat drumul, bărbatul l-a împușcat pe Lo.

Suspectul a fugit de la locul faptei, dar între timp s-a predat la poliție.

 

A fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor

 

Un prieten al lui Lo, care se afla cu el în acel moment, a declarat că un bărbat singur s-a apropiat de masa lor, a luat o sticlă de la ea și a fluturat-o într-un mod amenințător.

Lo l-a imobilizat pe bărbat la pământ pentru a-l "calma". Dar după ce i-a dat drumul, bărbatul l-a împușcat pe Lo în cap, a declarat prietenul anonim pentru site-ul brazilian de știri G1.

Un avocat al familiei Lo, Ivan Siqueira Junior, a declarat că Lo și prietenii săi au încercat să împiedice escaladarea incidentului.

Potrivit domnului Siqueira, suspectul l-a lovit pe Lo de două ori cu piciorul în timp ce acesta din urmă era deja întins la pământ cu o rană de glonț în cap.

 

Sportivul a fost declarat mort la spital

 

Lo a fost dus de urgență la spital, unde a fost declarat în moarte cerebrală. Familia sa a declarat că starea sa era ireversibilă.

Lo, în vârstă de 33 de ani, a câștigat de opt ori Campionatele Mondiale în cinci categorii de greutate diferite, un record absolut.

Federația Internațională de Jiu-Jitsu brazilian l-a numit "unul dintre cei mai mari atleți pe care sportul nostru i-a produs vreodată", conf

"Un exemplu de centură neagră adevărată, artist marțial și campion pe și în afara saltelelor", a scris federația pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel