Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion, oprit în vama Calafat. TIRUL era burdușit cu marfă de contrabandă și mii de țigarete
WhatsApp
În data de 24.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au desfășurat o acțiune în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Giurgiu, ocazie cu care, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 40 de ani.
Camion, oprit în vama Calafat. TIRUL era burdușit cu marfă de contrabandă și mii de țigarete

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și lucrători din cadrul Biroului Vamal Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, aproximativ 37.000 de bunuri, constând în articole vestimentare și produse de marochinărie, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, cantitatea de 11.600 de țigarete care aveau aplicate timbru fiscal de Turcia.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 504 cutii din carton care conțineau  articole vestimentare și de marochinărie.

În cadrul primelor verificări efectuate asupra bunurilor transportate, s-a constatat faptul că acestea erau inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind astfel susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, în cutiile sus-menționate, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, printre articole de vestimentație, sute de pachete cu țigări care aveau aplicate timbre fiscal de Turcia.

 

Camion, oprit în vama Calafat. TIRUL era burdușit cu marfă de contrabandă și mii de țigarete

 

Echipele de control au fost sprijinite în activitatea de inventariere a bunurilor de către lucrători din cadrul Biroului Vamal Calafat.

Astfel, a rezultat faptul că, în cele 504 cutii din carton se aflau de 36.877 de produse susceptibile a fi contrafăcute și 11.600 de țigarete.

Bunurile în cauză, evaluate la aproximativ 15 milioane de lei dacă ar fi fost comercializate pe piața neagră de desfacere din România, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, întreaga cantitate de ţigări descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi dispunerea măsurilor ce se impun la finalizarea acestora.

În cauză, se efectuează cercetări față de șoferul autocamionului, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și contrabandă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel