Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Căldură insuportabilă în Londra! Gărzile Reginei au mărșăluit cu un pahar cu apă, către un camarad aflat la datorie în fața Palatului Buckingham
WhatsApp
Căldură insuportabilă în Londra! Gărzile Reginei sunt văzute „mărșăluind un pahar cu apă” unui camarad aflat la datorie în fața Palatului Buckingham, pe o temperatură sufocantă de 37 de grade Celsius.
Căldură insuportabilă în Londră! Gărzile Reginei au mărșăluit cu un pahar cu apă, către un camarad aflat la datorie în fața Palatului Buckingham / Foto: Unsplash

Gărzile Reginei sunt renumite pentru că mărșăluiesc în fața Palatului Buckingham pe orice vreme, dar e uman să se hidrateze atunci când căldura devine prea mare, vara. 

Astăzi, membrii Gărzii Reginei, îmbrăcați în tunicile lor tradiționale roșii și cu pălării din piele de urs, au fost văzuți primind apă răcoritoare din partea colegilor care își terminaseră tura. 

Fotografiile au arătat o pereche de soldați care mărșăluiau livrând o cană cu apă pe o tavă unui coleg care era de serviciu în fața Palatului Buckingham. Poze AICI.

Beneficiarul recunoscător și-a savurat recunoscător băutura, în condițiile în care în Londra se înregistrau astăzi temperaturi de cel puțin 37 grade Celsius. Garda Reginei este responsabilă cu paza reședințelor regale din întreaga țară. 

 

Celebrele Gărzi ale Reginei au mai întâmpinat situații similare

 

Pe lângă Palatul Buckingham, aceștia sunt de serviciu la palate precum Palatul St James, Castelul Windsor și Balmoral. Chiar și pe vreme călduroasă, soldații sunt la datorie, timp de două ore la rând, conform Daily Mail. 

Pălăriile lor, care au o înălțime de aproximativ 50 de cm, sunt confecționate din piele de urs adevărată și cântăresc în jur de aproape 1 kg. 

Fotografiile de astăzi sunt la fel de unice ca cele în care ce un membru al Gărzii Reginei a fost filmat răsturnându-se la începutul acestui an. 

Paznicul, care era îmbrăcat în haine de iarnă, a fost văzut căzând după ce piciorul stâng i-a alunecat de sub el. Apoi s-a răsturnat pe spate înainte de a se apuca de cutia de gardă.  

În iunie, cinci soldați au leșinat în timp ce stăteau de pază în fața Catedralei St Paul în timpul serviciului de mulțumire pentru a marca Jubileul de Platină al reginei. Trei soldați au fost apoi fotografiați în timp ce erau ajutați de ajutoare să se ridice. 

 

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate în Marea Britanie

 

Astăzi, temperaturile din Londra au crescut până la 37,5 grade Celsius în Kew Gardens până la ora 15:00, devenind astfel cea mai călduroasă zi a anului. 

Met Office a spus că temperaturile ar putea urca până la 38 grade Celsius sau chiar un record de 39 grade Celsius luni, în timp ce directorul executiv Penny Endersby a declarat că prognoza arată că s-ar putea atinge chiar 43 grade Celsius. 

Țara Galilor a înregistrat provizoriu cea mai caldă zi înregistrată vreodată, temperatura ajungând la 35,3 grade Celsius în Gogerddan, în apropiere de Aberystwyth, depășind recordul anterior pentru această țară, care exista din 1990.

Se preconizează că marți va fi și mai cald, temperaturile putând atinge "nebunește" 41 grade Celsius în Yorkshire și Lincolnshire.

 

Recordul existent în Marea Britanie, de 38,7 grade, înregistrat la Cambridge în 2019, pare sigur că va fi depășit în acest an

 

Meteorologul Luke Miall, de la Met Office, a declarat: "Pentru o bună parte din estul Țării Galilor, precum și din Anglia și sudul Scoției, ne așteptăm la 30 de grade, dacă nu chiar mai mult". El a adăugat că la Londra temperaturile ar putea atinge 40 grade Celsius.

El a mai spus: "Sunt meteorolog calificat de 10 ani, iar faptul că le spun oamenilor despre 41 de grade în Marea Britanie nu pare real. Este o nebunie cum vorbim despre astfel de valori, nu am văzut niciodată modelele să ajungă la aceste valori. A fost o adevărată revelație pentru schimbările climatice cu toate aceste temperaturi din Marea Britanie”.

Schimbările climatice, care au dus la creșterea temperaturilor globale cu 1,2 grade Celsius față de nivelurile preindustriale, fac ca valurile de căldură să fie mai lungi, mai intense și mai probabile.

Experții au avertizat asupra necesității de a adapta locuințele, orașele și infrastructura din Regatul Unit pentru un viitor cu o căldură mai intensă în timpul verii.

 

Marea Britanie se află la prima avertizare roșie de căldură extremă

 

Aerul cald din Europa contribuie la căldura extremă din Marea Britanie, în condițiile în care un val de căldură toridă a ars o mare parte a continentului, alimentând incendii de vegetație violente în Franța și Spania.

Agenția britanică de securitate sanitară a emis o alertă de sănătate de nivel 4 pentru căldură - descrisă ca fiind o "urgență" - iar Marea Britanie se află sub prima avertizare roșie de căldură extremă pentru o mare parte a Angliei, emisă de Met Office.

Au fost puse în aplicare servicii feroviare reduse și trenuri cu timpi de circulație mai lenți, pe fondul temerilor că șinele se vor deforma din cauza căldurii, clienții fiind sfătuiți să călătorească doar dacă este necesar luni și marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel