Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Buget de 50 de euro la Oktoberfest: Ce poți face cu această sumă
WhatsApp
Iată ce poți face cu 50 de euro la Oktoberfest. „Prețurile sunt mai mari decât de obicei”
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Jurnaliștii cotidianului Merkur au realizat un experiment pentru a testa ce poți cumpăra cu 50 de euro la Oktoberfest. „La München, Oktoberfest creează o atmosferă de sărbătoare timp de două săptămâni, dar prețurile sunt semnificativ mai mari decât de obicei. Mâncarea, băuturile și atracțiile sunt constant scumpe. Cu 50 de euro, am decis să explorăm ce poate oferi festivalul”, se menționează la începutul articolului.                                                                                                                                                                                                                                            

Prima achiziție a fost un covrig cu cremă de brânză, care a costat 4,50 euro. Covrigii obișnuiți costau 3 euro, iar cei cu ardei 4 euro. Apoi, jurnaliștii au testat Toboganul, una dintre cele mai populare atracții, la un preț de 4 euro. După aceste „cumpărături”, le-au rămas 41,50 euro.

Prețuri Oktoberfest: Cea mai mică inimă de turtă dulce costă 8 euro                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Următoarea oprire a fost la cea mai mare plimbare cu barca din Europa, unde o călătorie a costat 6 euro de persoană. După distracție, jurnaliștii au decis să mai mănânce ceva și s-au îndreptat spre Turnul Augustiner, unde au găsit chifle de pește proaspăt coapte, la 4,50 euro. De asemenea, au vizitat cortul Augustiner, unde au achiziționat o halbă de bere, cea mai scumpă alegere, la 15 euro. Astfel, mai aveau 16 euro.

Pentru a se bucura de atmosfera festivalului, au investit 3 euro într-o rundă la Roata Diavolului, o atracție populară prezentă la Oktoberfest de 116 ani. După această experiență, au decis să se răsfețe cu ceva dulce, optând pentru migdale prăjite la un preț convenabil de 5 euro pentru 250 de grame. Astfel, le-au mai rămas 7 euro.

Neavând de gând să părăsească festivalul fără un suvenir, au ales o inimă de turtă dulce, simbol al Oktoberfest-ului. Cea mai mică variantă costa 8 euro, depășind astfel bugetul cu un euro. Totuși, jurnaliștii au decis că merită această mică concesie pentru a păstra o amintire a festivalului.

„În concluzie, Oktoberfest poate fi o experiență costisitoare, dar cu un buget de 50 de euro se pot trăi momente memorabile, chiar dacă este necesar să faci unele compromisuri.”, au relatat jurnaliștii.

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel