Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brutarii din Franța au ieșit în stradă. Spun că vor da faliment din cauza prețurilor uriașe la energie
WhatsApp
Brutarii din Franța au ieșit în stradă, nemulțumiți de facturile uriașe la energie. Faimoasele baghete franțuzești sunt acum în pericol, brutarii amenințând cu închiderea afacerilor.   
Una din brutariile franțuzești pe care să se închidă

Brutarii din Franța au decis să iasă în stradă pentru a protesta față de facturile exorbitante la electricitate și inflație. Cei care lucrează în restaurante și patiserii au ales să se alăture protestului, deoarece au aceleași probleme și se tem de faliment, potrivit ȘtirileTVR. 

Nemulțumirile lor au ajuns până la Ministerul Economiei.

Probleme în lanț pentru brutăriile franceze

 

Toate produsele au scumpit, de la materiile prime la electricitate, iar puterea de cumpărare a francezilor este în scădere. Guvernul a luat deja o serie de măsuri, cum ar fi amânarea impozitelor și a taxelor, precum și ajutoare pentru a susține creșterea cheltuielilor pentru energie. Cu toate acestea, pentru majoritatea brutarilor acestea nu sunt suficiente.

“Materiile prime s-au scumpit și, mai mult decât atât, electricitatea s-a scumpit. Facturile acum sunt de 4-5 ori mai mari decât înainte. De la 1.200 de euro pe lună am ajuns la 5.000 de euro", a declarat un brutar.

Pascal Hubert, un brutar din o comună din regiunea pariziană cu aproximativ 3.000 de locuitori, se confruntă cu o creștere a facturii de electricitate de nouă ori, factura anuală fiind estimată la 32.000 de euro, în ciuda ajutorului de stat de 40%. Și celelalte cheltuieli au crescut foarte mult, acest lucru îl obligă să concedieze două persoane din personal, patiserul și vânzătoarea.

Brutarii cred că pentru a-și salva afacerile, statul ar trebui să blocheze prețul energiei.

Bagheta este o tradiție franceză, un adevărat simbol care face recent parte din patrimoniul UNESCO, mai transmite sursa citată.

Proteste de amploare în Franța din cauza legii pensiilor

 

Anul a început sub semnul mișcărilor de protest în Franța, după ce guvernul a adoptat noua lege a pensiilor.

Guvernul Franței a adoptat luni reforma pensiilor, în ciuda protestelor și a revendicărilor sindicale.

Sindicaliștii intenționează să-și intensifice eforturile de mobilizare împotriva proiectului central al administrației condusă de președintele Emmanuel Macron, în timp ce guvernul și-a demonstrat hotărârea de a nu ceda presiunii, menționează agenția. Consiliul de Miniștri a consemnat refuzul categoric al ministrului muncii, Olivier Dussopt, de a renunța la creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, cea mai controversată dintre măsurile reformiste.

"Revenirea asupra acestui punct ar însemna renunțarea la refacerea echilibrului sistemului", a declarat el. Toate sindicatele și cea mai mare parte din opoziție sunt împotriva creșterii vârstei de pensionare, care nu este dorită, conform sondajelor de opinie, nici de majoritatea cetățenilor francezi. Joia trecută au ieșit în stradă împotriva reformei 1-2 milioane de protestatari.

Următorul val de demonstrații este anunțat pe 31 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel