Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson, internat în spital pentru o operație
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson a fost internat, luni, într-un spital din Londra, și supus unei intervenții chirurgicale de rutină asupra sinusurilor, a anunțat biroul său.

"A ajuns la spital în jurul orei 6 dimineața și operația a avut loc", a declarat un purtător de cuvânt al șefului guvernului.

"S-a întors în Downing Street la scurt timp după ora 10.00", citează Le Figaro.

Boris Johnson, în vârstă de 58 de ani de duminică, se odihnește acum acasă și intenționează să participe la ședința de guvern de marți, a precizat purtătorul de cuvânt, subliniind că operația fusese planificată "de ceva timp".

Premierul a fost văzut de mai multe ori în ultimele săptămâni strănutând ca și cum ar fi fost răcit. În aprilie 2020, el a petrecut mai multe zile în spital, inclusiv trei zile în stare destul de gravă, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

În timpul acelei spitalizări, șeful diplomației de la acea vreme, Dominic Raab, asigurase interimatul.

Dominic Raab - în prezent ministru al justiției și viceprim-ministru - și Simon Case, cel mai înalt funcționar public britanic, au fost informați înainte de operația de luni, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citește mai departe: Revoltă în M.Britanie după ce Boris Johnson a plecat în Ucraina și i-a lăsat pe parlamentari cu "ochii în soare"

 

Premierul britanic Boris Johnson a renunțat la o conferință a conservatorilor din nordul Marii Britanii, care a avut loc vineri la Doncaster, cu doar câteva zile înainte de alegerile parțiale cruciale din Wakefield, pe care se așteaptă ca conservatorii să le piardă pentru a merge în Ucraina.

Downing Street a declarat că premierul a mers la Kiev pentru a-i oferi președintelui Volodimir Zelenski un program major de antrenament pentru forțele sale.

Afirmațiile potrivit cărora Boris Johnson ar fi ratat o conferință a parlamentarilor din nordul țării pentru o călătorie în Ucraina de teama unei recepții proaste după partygate au fost respinse ca fiind „conspirații”.

Organizatorii conferinței inaugurale a Grupului de Cercetare din Nord (NRG) au fost „nedumeriți” că premierul nu a participat, dar li s-a spus că există un „motiv întemeiat” și că acesta este „suficient de important”, relatează Sky News..

Totuși, acest lucru nu a împiedicat speculațiile potrivit cărora Johnson ar fi anulat participarea pentru a nu avea parte de o situație dificilă în urma scandalului Partygate și a unei revolte majore a propriilor săi parlamentari.

Aliații lui Johnson au respins aceste afirmații, secretarul apărării Ben Wallace descriindu-le ca fiind „conspirații”.

Organizarea vizitei, un secret total

 

El a spus că sunt „o mulțime de prostii”, adăugând că astfel de vizite trebuiau organizate în „secret total” și că era important ca Boris Johnson să își arate sprijinul pentru un aliat aflat în război.

„Ajutarea Ucrainei să câștige și încercarea de a ajuta acasă sunt legate. O parte din inflația pe care o vedem provine din prețurile la gaze și alimente, care sunt parțial împinse în sus din cauza acestui conflict. Uimitor cum o călătorie importantă poate genera atâtea conspirații (...)”, scrie el pe Twitter.

Sky News precizează că un parlamentar conservator prezent la conferință a fost furios că premierul nu s-a prezentat la eveniment, adăugând că i s-a spus că Johnson „era în trenul spre Doncaster” vineri dimineață.

„Acesta este primul test de apropiere față de colegii săi și l-a picat”, a spus parlamentarul.

Jake Berry, liderul NRG, a declarat că oamenii au fost „dezamăgiți” de neprezentarea lui Johnson. El a spus că summitul a subliniat importanța acordării unui control mai mare asupra regiunii, astfel încât să nu depindă doar de politicienii de la Whitehall. El a mai afirmat că, dacă oamenii din nord nu vor fi capabili să vadă beneficiile nivelării, conservatorii vor avea probleme la următoarele alegeri generale.

„Mișcarea primului ministru este o chestiune care ține de Downing Street”, a declarat Berry pentru Channel 4 News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel