Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson, avertisment pentru nevaccinaţi: "90% dintre cei de la terapie intensivă nu au booster-ul făcut"
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson a atras atenţia miercuri că majoritatea pacienţilor bolnavi de COVID-19 care ajung la terapie intensivă nu au făcut booster-ul şi a lansat un apel la vaccinare, relatează Reuters, citată de Agerpres.  

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare, premierul britanic a declarat că unii doctori i-au spus că aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 aflaţi la terapie intensivă nu au vaccinul booster făcut.

"Îmi pare său să o spun, însă majoritatea covârşitoare a persoanelor care ajung în prezent la terapie intensivă în spitale nu au booster-ul", a afirmat el. "Am vorbit cu medici care spun că procentul (nevaccinaţilor) este de aproape 90% în rândul persoanelor de la terapie intensivă", a adăugat premierul.

Marea Britanie înregistrează în prezent un nivel record de infectări cu COVID-19, cu 129.471 contabilizate marţi, în special din cauza variantei Omicron a virusului, extrem de contagioasă. Deşi numărul zilnic de spitalizări creşte, acesta este încă mult sub criza prin care au trecut spitalele la începutul anului - circa 1.000 comparativ cu 4.000 în ianuarie.

În aceste condiții, premierul a adăugat că britanicii ar trebui să celebreze Revelionul cu prudenţă, după ce a decis să nu înăsprească restricţiile, scrie Agerpres.

 

Premierul, criticat pentru decizia de a nu impune restricții de Anul Nou

 

De asemenea, decizia lui Boris Johnson de a nu impune alte restricții în Anglia, în perioada sărbătorilor, a fost criticată de experții în sănătate.

Premierul se bazează pe îndrumări care îi îndeamnă pe oameni să limiteze socializarea înainte de petrecerile de la final de an, mai degrabă decât să impună restricții obligatorii din punct de vedere legal, cum ar fi în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Cu toate acestea, experții au criticat faptul că cluburile de noapte și alte locuri în care se organizează festivitățile de Anul Nou au rămas deschise, un șef de sindicat medical susținând că acest lucru "spune multe" despre abordarea premierului.

Parlamentarii conservatori l-au susținut pe Boris Johnson pentru că s-a opus solicitărilor de a impune restricții mai dure, susținând că este mai bine să existe încredere în "bunul simț al poporului britanic".

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a spus că trusturile NHS nu raportează încă o creștere uriașă a numărului pacienților care au nevoie de îngrijiri critice și ventilatoare, ceea ce a declanșat lockdown-ul de anul trecut, după debutul variantei Alpha, scrie Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel