Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Blocaj TOTAL în Belgia. TOATE zborurile anulate, trenurile rămân în gări
WhatsApp
Toate zborurile din şi spre Belgia au fost anulate pentru o zi din cauza unei greve generale. Blocajul a debutat marți seara, urmând ca traficul aerian și cel feroviar să se reia după 24 de ore de protest.

Nicio cursă aeriană nu va putea fi efectuată spre şi din Belgia timp de 24 de ore, începând de marţi seara, informează AFP.

Skeyes, compania care răspunde de control aerian din Belgia, a comunicat că nu se ştie câţi angajaţi vor participa la o grevă generală şi câţi vor fi disponibili pentru un număr limitat de posturi vitale, de aceea nu va fi autorizat traficul aerian începând de marţi, orele 22.00, până miercuri la aceeaşi oră. Survolul teritoriului belgian va fi permis numai la altitudini de peste 8000 de metri, în afara spaţiului controlat de Skeyes. Sunt exceptate de la interdicţie numai cursele aeriene guvernamentale, militare şi de urgenţă.

Compania nu a fost în măsură să precizeze câte zboruri şi câţi pasageri vor fi afectaţi. Este posibil să fie perturbată desfăşurarea reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO, programată joi şi vineri la Bruxelles.

Ministerul de Externe român a lansat marţi o avertizare de călătorie referitoare la Belgia. Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Belgia sunt anunţaţi că miercuri, pe întreg teritoriul ţării, vor avea loc proteste, iar funcţionalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul în comun, va fi perturbată.

Reţeaua feroviară va fi afectată timp de 24 de ore, începând de marţi de la orele 22.00. Perturbări importante sunt anunţate inclusiv pentru transportul în comun din capitala Bruxelles şi liniile preorăşeneşti. Se aşteaptă efecte şi asupra activităţii administraţiei locale, serviciilor poştale şi a altor servicii publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel