Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bilet unic de 49 de euro, pentru transportul public în Germania: Tot ce trebuie să știi despre noul sistem
WhatsApp
Germania introduce, de la 1 mai 2023, biletul unic de 49 de euro pentru transportul local, valabil pe întreg teritoriul țării. Implementarea acestui sistem vine după succesul proiectului biletului de 9 euro. 
Bilet unic de 49 de euro pentru transportul public din Germania (Foto: zdf.de)

Biletul național de 49 de euro pentru transportul în comun din Germania va fi lansat pe 1 mai. Aplicația a fost prezentată săptămâna aceasta. Acest bilet lunar pentru transportul local este valabil pe întreg teritoriul Germaniei, fiind destinat să încurajeze oamenii să folosească transportul public. Acesta se bazează pe experiența popularului bilet de 9 euro. Aplicația pentru smartphone dezvoltată pentru distribuirea biletului a fost prezentată săptămâna aceasta.

Unde este valabil biletul

 

Biletul de 49 de euro este valabil pentru toate mijloacele de transport în comun din Germania, și anume pentru serviciile feroviare regionale, autobuze, tramvaie, metrou și trenuri suburbane. Nu sunt incluse autobuzele și trenurile de lungă distanță - cum ar fi ICE, EC și IC ale Deutsche Bahn sau ale altor furnizori.

Ce este aplicația Deutschlandticket


Potrivit dezvoltatorului Mobilitiy Inside, aplicația "Dein Deutschlandticket" va fi disponibilă de la începutul lunii aprilie și va permite oricui să cumpere sau să anulezi acest abonament în doar câțiva pași.

Mai multe detalii pot fi aflate aici: https://www.dein-deutschlandticket.de/ 

În plus, aplicația oferă un link către servicii precum e-scooter și bike sharing și, în viitor, achiziționarea de bilete suplimentare, de exemplu pentru transportul cu bicicleta, pentru ofertele de bilete locale sau pentru serviciile DB pe distanțe lungi. Biletul va fi disponibil în aplicația DB Navigator și sub formă de card cu cip la punctele de vânzare DB și la unele asociații de transport.

Ce se întâmplă cu abonamentele existente

 

Multe companii și asociații de transport subliniază deja că abonamentele cu termene mai mari decât 1 mai pot fi apoi trecute la biletul de 49 de euro. Acest lucru se va întâmpla parțial automat, parțial pasagerii trebuie să confirme schimbarea.

Reguli pentru transportul animalelor de companie sau a bicicletelor

 

Copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt scutiți, deoarece, pot circula gratis cu mijloacele de transport în comun. Sunt posibile excepții regionale. Asociația de transport Berlin-Brandenburg, de exemplu, permite transportul unui câine în zona sa tarifară. Pot fi transportate biciclete.

Cine beneficiază cel mai mult de noul bilet

 

Aceasta depinde de utilizarea individuală a transportului în comun și de ofertele anterioare de bilete din regiunea respectivă. Este clar că prețurile abonamentelor anterioare în zonele metropolitane sunt de obicei cu mult peste 49 de euro, adesea chiar în intervalul de trei cifre, în special pentru regiunile rurale. 

Navetiștii din împrejurimile orașelor mari și oamenii care călătoresc mult în locuri diferite ar trebui să beneficieze în mod deosebit de puternic. Biletul de 49 de euro este mai puțin atractiv pentru utilizatorii de transport public care beneficiază deja de oferte reduse, cum ar fi biletele sociale, folosesc adesea reglementări speciale, cum ar fi oferte de ride-sharing, împart un bilet cu alte persoane sau unde conexiunile de transport sunt deosebit de slabe locul de reședință.

Cu toate acestea, biletul ar trebui să plătească rapid și pentru călătoriile ocazionale, mai lungi, în zonele rurale.

Datorita valabilității lunare, ar putea fi o opțiune interesantă și pentru turiștii străini sau pentru cei germanii care pleacă în vacanță, scrie publicația germană zdf.de.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel