Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden vrea să-l liniștească pe Putin, după declarațiile războinice: "Îl cunosc de 40 de ani"
WhatsApp
După mai multe declarații războinice ale lui Vladimir Putin, Joe Biden a transmis un mesaj menit să-l liniștească pe președintele Rusiei. 

Armele pentru care Statele Unite şi-au dat acordul să fie folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, a declarat preşedintele american Joe Biden, conform unui extras dintr-un interviu difuzat joi de postul de televiziune ABC, preluat de AFP.

Săptămâna trecută, preşedintele Statelor Unite a aprobat, cu anumite condiţii, utilizarea armelor americane de către Kiev împotriva unor ţinte din Rusia, situate în apropierea regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei).

Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a oferit un răspuns direct, dar a subliniat că Statele Unite nu permit utilizarea lor "pentru a lovi la 300 de kilometri în interiorul teritoriului rus sau la Moscova sau Kremlin".

Biden: Îl știu de 40 de ani. De la început mă îngrijorează

 

"Acestea trebuie folosite aproape de graniţă în cazul unor atacuri asupra ţintelor ucrainene lansate" din Rusia, a explicat el.

Întrebat dacă este "îngrijorat" de comentariile lui Vladimir Putin referitoare la livrările de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a spus: "Îl știu de 40 de ani. Mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator şi se luptă să-şi menţină controlul asupra ţării sale în timp ce conduce acest asalt asupra Ucrainei".

Restul interviului ABC cu preşedintele SUA, înregistrat în Franţa, unde Biden participă la ceremoniile de marcare a 80 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia, urmează să fie difuzat joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel