Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden: "Să mă întâlnesc cu Putin? Depinde ce vrea să discutăm" / „Putin a evaluat greşit capacitatea Rusiei de a invada Ucraina“
WhatsApp
Preşedintele american Joe Biden a declarat că el crede că omologul său rus, Vladimir Putin , este un "actor raţional", care, totuşi, şi-a calculat greşit capacitatea de a invada Ucraina şi de a reprima ucrainenii. Totodată, liderul dela Casa Albă spune că ar lua în considerare o întâlnire cu Putin, dacă preşedintele rus ar vrea să vorbească despre eliberarea lui Brittney Griner, americanca aflată în închisoare în Rusia.
Declarațiile lui Biden despre mandatul de arestare pentru Putin: „A comis în mod clar crime de război"

În timpul unui interviu la CNN, Joe Biden a subliniat că nu are nicio intenţie să se întâlnească cu Putin la următorul Summit G20, dar că ar lua în considerare o întâlnire, dacă preşedintele rus ar vrea să vorbească despre eliberarea lui Brittney Griner, americanca aflată în închisoare în Rusia.

"Depinde de ceea ce vrea să discute", a spus Biden despre o posibilă întâlnire faţă în faţă cu Putin, luna viitoare, în Indonezia. "Dacă ar veni la mine la G20 şi mi-ar spune că vrea să vorbească despre Griner, aş accepta. Depinde. Nu am intenţia de a negocia şi nimeni nu este pregătit să o facă, cu Rusia în privinţa Ucrainei. Deci, ar depinde în mod concret de ceea ce vrea să discute", a explicat Biden în timpul interviului, subliniind că negocierile pentru o soluţionare a războiului trebuie să implice Kievul. "Nimic despre Ucraina fără Ucraina", a subliniat, apoi, preşedintele SUA, criticându-l pe Putin pentru comiterea de acte brutale şi crime de război. "A calculat greşit" cu invazia: "A crezut că va fi primit cu braţele deschise, că va fi binevenit", a adăugat Biden.

Biden: "Să mă întâlnesc cu Putin? Depinde ce vrea să discutăm" 

 

"Cred că (Vladimir Putin) este un actor raţional care a calculat greşit în mod semnificativ", a spus preşedintele SUA în timpul unui interviu pentru CNN, adăugând că obiectivele sale sunt totuşi iraţionale.

Biden a explicat că atunci când asculţi discursurile lui Putin în care pledează pentru o Rusie care să unească toţi vorbitorii de limbă rusă, poţi citi printre rânduri că cuvintele lui sunt nerezonabile.

"Cred că discursul, scopurile lui nu au fost raţionale... Cred că el a fost convins că va fi primit cu braţele deschise, că la Kiev este casa Mamei Rusia şi, prin urmare, locul unde urma să fie bine primit şi cred că pur şi simplu a greşit socoteala", a spus preşedintele Statelor în cadrul interviului acordat postului menţionat mai sus.

Biden: „Putin a evaluat greşit capacitatea Rusiei de a invada Ucraina“

 

Preşedintele american a precizat, apoi, că nu crede că Putin va folosi armele nucleare. "Nu cred că o va face. Dar cred că este iresponsabil pentru el să vorbească despre asta. Ceea ce voiam să spun este că rezultatul ar fi oribil. Nu poate continua să vorbească cu impunitate despre utilizarea armelor nucleare tactice, ca şi cum ar fi un lucru raţional de făcut", a explicat Biden, fără a intra în detalii despre care ar putea fi răspunsul american. "Departamentul Apărării a elaborat în mod proactiv planuri de urgenţă în acest sens", a adăugat Biden. Chiar şi despre o posibilă linie roşie a SUA şi NATO, preşedintele a fost evaziv. "Ar fi iresponsabil pentru mine să vorbesc despre asta", a spus el, afirmând că nici nu ar trebui să i se ceară Pentagonului să definească planuri de urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel