Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un șofer român de TIR și-a înjunghiat soția după ce a ademenit-o cu un mesaj: „Am vrut doar să încerc să salvez relația”
WhatsApp
Un român, în vârstă de 54 de ani, din Rumbeke, Belgia, riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra soției sale. Decizia va fi luată de un judecător, după ce, ieri, bărbatul a spus în fața instanței că a vrut doar să salveze relația. 
Belgia. Un șofer român de TIR și-a înjunghiat soția după ce a ademenit-o cu un mesaj „Am vrut doar să încerc să salvez relația”. FOTO: captură hln.be

La cinci ani după ce cuplul s-a mutat din România în Belgia, femeia a decis să pună capăt căsătoriei lor în luna martie. Bărbatul a rămas singur în casa de pe Groene Herdersgoed din Rumbeke, iar soția s-a mutat cu fiul lor. Pe 4 aprilie, șoferul român de camion i-a trimis soției sale un mesaj text în care o întrebă dacă poate să-i dea niște sfaturi gospodărești și să ridice o scrisoare. Femeia, împreună cu fiul ei, s-au deplasat la casa din Roeselare. Românul a insistat să intre, dar în curând a izbucnit o nouă ceartă aprinsă.

„Am vrut doar să încerc să salvez relația”, a șoferul român de TIR, ieri, în fața magistraților.

 

Și-a prins fosta soție de gât și s-a pus cu genunchii pe ea

 

În acel moment, românul a luat un cuțit de bucătărie, și-a prins soția de gât și a împins-o pe canapea. Potrivit procurorului, el chiar s-a pus cu genunchii pe pieptul ei și și-a eliberat strânsoarea doar când ea abia mai putea respira. Fiul lor, care aștepta afară, lângă mașină, a auzit-o pe mama lui chemând ajutor și a bătut în ușă. Și-a văzut mama sângerând, ea fiind înjunghiată de două ori cu un cuțit, dar și pe român care părea să fie grav rănit. Se înjunghiase singur în piept. Viața lui a fost inițial în pericol, dar starea lui s-a îmbunătățit rapid.

„A procedat greșit”, a recunoscut avocatul românului. „Dar el nu i-a trimis un mesaj ca să o ademenească și nu a intenționat să o omoare”. Prin urmare, a cerut achitarea pentru tentativa de omor. „Și-a lovit din greșeală soția cu cuțitul”, a continuat avocatul. I-a cerut judecătorului să-i pună numai condiţii românului, fără pedeapsă cu închisoarea. 

 

Șoferul român de camion riscă cinci ani de închisoare

 

Românul s-a mutat acum la Izegem. A petrecut trei luni în închisoare după tentativa de omor și a trebuit să evite orice contact cu soția după eliberare.

Între timp, a început și procedura de divorț. 

O decizie definitivă va fi luată în data de 11 ianuarie 2021. Șoferul român de camion riscă acum o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel