Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un român care a crezut că „îl atacă pe Satana”, condamnat la ani grei de închisoare: „Am crezut că fac parte dintr-un experiment”
WhatsApp
Tribunalul din Anvers, regiunea Flandra din Belgia, l-a condamnat pe un român, în vârstă de 22 de ani, la zece ani de închisoare, după ce a atacat un prieten din Merksem. Șapte luni mai târziu, victima este încă în spital cu leziuni cerebrale.

Martorii l-au văzut pe Damian M., în vârstă de 22 de ani, plimbându-se sâmbătă, 11 septembrie 2021, pe bulevardul Jozef Nolfplein din Merksem, un district din Antwerpen, Belgia. Când A., în vârstă de 37 de ani, s-a dus acolo să-l întâmpin, Damian M. a luat-o complet razna. A lovit cu pumnii și și-a prins victima de gât. Datorită unor trecători, A. a reușit să scape pentru scurt timp, dar puțin mai departe a căzut înapoi la pământ și Damian M. l-a atacat din nou.

„A început să-l lovească, să-l boxeze, chiar i-a pus talpa piciorului pe cap”, a spus un martor la Poliție. În cele din urmă, martorii au reușit să-l învingă pe agresor în timp ce așteptau Poliția.

 

„Am crezut că trebuie să-l atac pe Satana”

 

Bărbatul român a fost atât de surprins, încât polițiștii au crezut inițial că are probleme psihologice. O zi mai târziu, tânărul a fost audiat. El a spus că o cunoaște pe victimă și a spus că au consumat cocaină și alcool împreună, după care a spus că a devenit paranoia și a avut halucinații. 

„Am crezut că fac parte dintr-un experiment și el a vrut să mă omoare. Am crezut că voi muri”, a explicat românul polițiștilor. „Am crezut că trebuie să-l atac pe Satana lovind capul șarpelui. Totul a părut ca un film de groază”.

Victima A. se află încă în spital la șapte luni de la fapte. El nu a fost încă audiat și are leziuni grave ale creierului. „Prognosticul este destul de sumbru în acest moment”, a spus instanța. Faptul că cei doi s-au cunoscut este confirmat de imaginile camerei și de cercetările de pe telefonul mobil. Ambii aveau și cocaină în sânge. Examenul psihiatric al românului nu a evidențiat nicio psihopatologie majoră. Potrivit expertului, paranoia și pierderea realității au fost provocate de consumul de cocaină.

Instanța l-a găsit pe Damian M. vinovat de tentativă de omor și l-a condamnat la zece ani de închisoare. El trebuie să plătească victimei o despăgubire provizorie de 50.000 de euro. Un medic va trebui să aibă în vedere victima în continuare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel