Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Româncă, sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un „milionar în euro”
WhatsApp
O româncă din Bruxelles, Belgia, a fost sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean de 40 de ani care a convins-o că este milionar în euro, mințind că ANAF-ul i-a blocat contul cu bani.
Foto ILUSTRATIV

Bărbatul din Brașov și-a cunoscut victima la școală de soferi. Escrocul a cucerit-o pe tânăra care muncea la Comisia Europeană, iar prima minciuna pe care i-a spus-o a fost aceea ca este manager al unui renumit hotel din Brașov.

Tânăra, angajată la momentul începerii relației pe un post de 2.000 de euro la Bruxelles, le-a declarat anchetatorilor că la începutul relației (mai 2015) bărbatul care a cucerit-o „era foarte generos, făcându-i cadouri sau achitand notele de plata la ieșirile în oraș”, scrie ziare.com.

Din comportamentul bărbatului, femeia a ajuns la concluzia că „se bucură de un statut financiar peste mediu și că își permite să o viziteze periodic pe aceasta în Belgia”, scriu magistrații de la Curtea de Apel Brașov care, în 9 octombrie 2020, au pronunțat sentința finală în acest dosar: doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru bărbatul acuzat de înșelăciune.

 

A convins-o ca e milionar in euro

 

Victima a mai declarat ca in timpul vizitei inculpatului in Belgia acesta a avut mai multe convorbiri telefonice cu un prieten, care ar fi fost angajat al bancii Raiffeisen, referitor la gestionarea contului său și la acțiunile pe care le juca la bursa.

„Pe o aplicație de home banking, bărbatul i-a arătat persoanei vătămate contul său în care s-ar fi aflat aproximativ 1.000.000 de euro, susținând că este o persoană generoasă și a împrumutat diverși prieteni cu suma totală de aproximativ 30.000 de euro", se mai arată în rechizitoriu.

După un timp, acesta a început să-i ceară bani tinerei inventând probleme cu ANAF-ul și chiar o operație pe creier.

În urma sentinței Judecătoriei Brașov, menținute de Curtea de Apel Brașov, pe lângă condamnarea de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, escrocul a fost obligat să îi achite victimei prejudiciul în valoare de 41.000 de euro plus dobânzi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel