Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Român, condamnat pentru furt de cabluri feroviare. Bărbatul, obligat să achite despăgubiri de circa 60.000 de euro
WhatsApp
Un român a fost condamnat de către Tribunalul corecțional din Togres, Belgia, la 16 luni de închisoare și la plata unei amenzi de 1.600 de euro pentru furt de cabluri feroviare de la gestionarul infrastructurii belgiene Infrabel.
Belgia. Român, condamnat pentru furt de cabluri feroviare. Bărbatul, obligat să achite despăgubiri de circa 60.000 de euro. Sursa foto: freepik.com

De asemenea, el va trebui să achite către Infrabel suma de 49.000 de euro, cu titlu de despăgubiri. 

După semnalarea, pe data de 1 martie 2023, de către SNCB, operatorul feroviar de stat din Belgia, a unei perturbări la instalațiile de semnalizare între Hasselt și Genk, angajații Infrabel au constatat că au fost furate 1,1 km de cablu de cupru.

Român, urmărit cu elicopterul în Germania. Polițiștii l-au prins chiar în timpul unui jaf

A doua zi, polițiștii au găsit o camionetă înmatriculată în Franța, care fusese abandonată pe drumul E313 la Hoeselt, iar în ea se aflau cablurile furate.

Investigațiile au scos la iveală faptul că camioneta fusese verificată în ajun, iar la volan se afla un român, informează RTL Info.

La data de 7 martie, SNCB a semnalat un nou furt de cabluri din cupru de pe același tronson de cale ferată. Aproximativ trei kilometri de cabluri au fost sustrase și urmau să fe  încărcați în camionetă. O patrulă a poliției a remarcat vehiculul și a procedat la controlarea lui.

Spania. Hoți români, dați de gol de un foc de tabără: Furaseră peste 2.000 de kilograme de cabluri de cupru

Șoferul român a declarat că a început să fure cupru de la calea ferată pentru că afacerea sa din Paris nu mai aducea profit.

Infrabel a solicitat despăgubiri în valoare de 49.421 de euro, sumă pe care românul va trebui să o achite, plus 1.500 de euro dobândă, la care se adaugă amenda judiciară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel