Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Român arestat după comiterea unei crime înfiorătoare: Șapte conaționali implicați în masacru
WhatsApp
Bărbatului de origine română, acuzat de crimă în contextul încăierării violente care a avut loc marți, 5 octombrie, seara, într-un imobil din centrul orașului belgian La Louvière, i s-a confirmat mandatul de arestare. Un alt conațional de 41 de ani a murit din cauza rănilor suferite în urma unor lovituri de cuțit.

Crimă într-un imobil din La Louvière: muncitorul român rămâne în arest preventiv!

Evenimentele s-au petrecut pe 5 octombrie anul trecut, seara, într-un apartament dintr-un imobil situat la colțul dintre Place Communale și Rue de La Loi din La Louvière. O ceartă a izbucnit în momentul în care trei persoane de origine română au vizitat alte patru persoane, tot de origine română, care locuiesc la etajul cinci al clădirii în cauză.

Belgia. Român arestat după comiterea unei crime înfiorătoare

 

Potrivit presei din Belgia, trei persoane de origine română veniseră la casa altor patru, tot de origine română, probabil din cauza unor datorii financiare, atacându-i din senin. Toți cei șapte români implicați lucrează în sectorul construcțiilor.

Procurorul din Bergen susține că a fost ca un masacru, întrucât românii au fost atacați cu cuțitele fără să se aștepte. Din nefericire, un român de 41 de ani a fost înjunghiată de trei ori, una dintre lovituri fiind fatală, drept în inimă.

Toți cei implicați au fost inițial arestați. Unul dintre cei patru rezidenți a mărturisit că el l-a omorât pe conațional. A fost arestat și acuzat de omor, iar acum mandatul de arestare a fost validat.

"Au dat un exemplu cu fiul meu, vreau ca justiția să dea un exemplu cu ei"

 

Nu este singurul masacru din Belgia petrecut în ultimele zile. Un tânăr de 15 ani din orașul Namur din Belgia a fost desfigurat din cauză că se întâlnea cu o fată de etnie cecenă. Tatăl băiatului acuză că acesta a fost „linșat” de fundamentaliști din această cauză.

"Au dat un exemplu cu fiul meu, vreau ca justiția să dea un exemplu cu ei". La două zile de la atacul violent asupra fiului său de 15 ani din Namur, Patrick nu este mulțumit. "Poliția m-a rugat să mă calmez un pic cât timp ancheta este în desfășurare, dar nu intenționez să mă opresc. Vreau să continui și să o mențin în mișcare cât timp este fierbinte“.

Luni după-amiază târziu, fiul său a fost atacat violent de cinci indivizi. Adolescentul își aștepta un prieten în fața gării din Namur când a fost acostat de doi tineri. Potrivit acestuia, unul dintre tineri i-a cerut să vadă telefonul și mai ales mesajele. Apoi l-au rugat să îi urmeze. Pe drum, li s-au alăturat alți trei tineri.

Pe Avenue Jean 1er de la Citadelle din Namur, băiatul a fost bătut timp de aproape o oră. "Fiul meu flirta cu o tânără de origine cecenă. I-au spus în mod clar că un băiat de altă etnie nu poate ieși cu un cecen și că vor să facă din el un exemplu pentru ceilalți. Unul dintre ei chiar a scos un cuțit și a vrut să-i taie gâtul. A fost unul din gașcă care l-a oprit. Ceea ce este și mai șocant este că acești tineri nu au nicio legătură cu familia fetei. Sunt oameni din anturajul ei, fundamentaliști din această comunitate“,  explicat tatăl tânărului pentru La Libre.

Tânăr de 15 ani, desfigurat pentru că se întâlnea cu o adolescentă cecenă, în Belgia

 

Parchetul din Namur a evocat, tot miercuri, o reglare de conturi între persoane care se cunoșteau între ele. "Acest lucru nu este adevărat. Fiul meu nu face parte dintr-o bandă. Îi cunoștea doar din vedere. Acesta este un atac total gratuit. O pedeapsă, un linșaj. A scăpat cu nasul spart și fața complet umflată", continuă Patrick, care nu dorește să se oprească aici.

Bărbatul intenționează să organizeze o demonstrație împotriva atacurilor de acest fel care se petrec în Namur. Cazul fiului său a luat amploare, mai ales prin intermediul rețelelor de socializare. "Primesc multe mărturii de la tineri care se plâng de nesiguranță. Spun că trebuie să se grăbească atunci când trebuie să prindă un autobuz, că nu îndrăznesc să se apropie de parcul Marie-Louise și că evită strada Godefroid etc. În ultimii doi sau trei ani, au existat probleme foarte mari în jurul zonei gării“, explică el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel