Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Români, spargere spectaculoasă la un magazin de bijuterii: Au săpat în pereți până au ajuns la comoară
WhatsApp
Mai mulți români au fost prinși de autoritățile din Belgia, după ce au dat o spargere spectaculoasă la un magazin de bijuterii.
Spania. Un român a fost arestat după ce a jefuit casa unei femei

Cei doisprezece români au fost surprinși de camerele din Anvers (Belgia) chiar în timp ce dădeau spargerea. Românii și-au format o adevărată bandă, care s-a aflat în spatele unui spectaculos jaf de bijuterii din orașul Anvers, transmit autoritățile din zonă. 

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 septembrie 2019, un magazin de bijuterii din Simonsstraat a fost spart. Infractorii români au pătruns în incintă, făcând o gaură în peretele dintre magazin și o clădire goală de alături. Aceștia au reușit să fure în acest mod bijuterii în valoare de sute de mii de euro.

În plus, potrivit polițiștilor, modul de operare al infractorilor a indicat faptul că spargerea a fost realizată de o bandă de profesioniști. Autorii au purtat salopete pentru a lăsa cât mai puține amprente și au folosit acid clorhidric pentru a-și șterge urmele.

Astfel, ancheta Poliției Judiciare Federale din Anvers a scos la iveală o bandă de români. Cei doisprezece urmează să fie audiați la Parchet.

 

Hoții români au îngrozit Belgia

 

Acum un an, o altă grupare de hoți din România a speriat Belgia, dând peste o sută de spargeri în locuințe din diferite zone ale țării. Prejudiciul făcut de infractorii români este de peste jumătate de milion de euro. Românii, originari din Buzău, au furat, în special, unelte folosite în curte, biciclete și combustibil. 

Astfel, în urma perchezițiilor, anchetatorii au stabilit că, începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracțională organizată constituită din cetățeni români a acționat pe teritoriul Belgiei, sustrăgând din locuințe și locuri împrejmuite, obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, mașini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar și mașini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau combustibil în cantități mari. Hoții acționau în special noaptea, aveau o clădire refugiu și au făcut o pagubă de peste jumătate de milion de euro.

"Gruparea, având ca lider o persoană cu domiciliul în județul Buzău, era bine structurată și ierarhizată, beneficiind inclusiv de un imobil din apropierea graniței dintre Belgia și Germania, pus la dispoziție de un membru al grupării, pentru a fi folosit de suspecți ca loc de refugiu și punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat de activitatea grupului infracțional organizat este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracțiuni de furt calificat”, au anunțat reprezentanții DIICOT.

Bunurile recuperate au revenit în Belgia, unde autorităţile judiciare le-au restituit persoanelor vătămate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel